Zde může být vaše reklama.

BK REDSTONE chce posílit Pekárek: Z našich ambicí nic neubíráme

Pekárek: Z našich ambicí nic neubíráme

foto: Petr Pelíšek

19. 10. 2021 - 22:00

Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko se prozatím nemůžou dostat v Kooperativa NBL na tu správnou, tedy vítěznou, vlnu. O tom, jak bude klub situaci řešit, má sportovní manažer Michal Pekárek jasno. „Děláme maximum pro to, abychom nyní posílili kádr,“ řekl. Získat nové hráče, to je nutné také proto, že v klubu ji nebude dál působit Demajeo Wiggins. „Agent hráče již před podpisem smlouvy trval na zahrnutí buy outu, ten se nyní aktivoval,“ vysvětlil.

BK REDSTONE Olomoucko vstupovalo do soutěže s ambicemi porvat se o play-off. První zápas sezony dopadl na výbornou, ale od té doby vás trápí série porážek, kde vidíte problém?
Až do posledního zápasu v Ústí tým předváděl poměrně dobré výkony a herně to nebylo vůbec špatné. Dvě prohry, s Ostravou a Děčínem, byly z mého pohledu zbytečné. S Děčínem jsme padli v poslední ani ne sekundě, kdy jsme si nepohlídali vedení, v Ostravě se nám před koncem vyfauloval Carpenter. Rozhodně nechci, aby to znělo jako výmluva, ale velký problém nám udělalo také zranění klíčového hráče Filipa Halady, kterého se nám nepodařilo hráči z lavičky plnohodnotně nahradit. Je to pro nás velké téma. Obecně jsme ale s družstvy v podobné výkonnosti hráli vyrovnaná utkání. Chce to ale zapracovat na šíři kádru.

Do celostátních statistik soutěže se v podstatě ihned zapsala dvojice amerických hráčů Wiggins a Carpenter a také Vučkovič. Zbytek týmu byl ale střelecky nevyrovnaný. Je to tím, že tato trojice hráčů natolik vyniká, nebo hraje až moc „na sebe“?
Všichni tři cizinci ukázali svou kvalitu. Svědčí o tom, že jsou v TOP 10 hráčů v lize. Tedy potvrdilo se nám, že herně jsme vybrali před sezonou velmi kvalitní posily. Určitě nemyslím, že hráli až moc individualisticky. Měli jsme totiž kopu problémů. Kromě Halady nebyl ve zdravotní formě dlouho ani Marek Sehnal a hráči z lavičky se ještě tolik neprosazovali. Někdo tedy musel brát odpovědnost na sebe. V rámci reflexe děláme ale maximum pro to, abychom nyní posílili kádr.

Ke kádru se ještě dostaneme. Ještě se zeptám, jak hodnotíte dosavadní práci trenéra?
Hra, kterou předvádíme na útočné polovině, je v pořádku. Musíme ale více zapracovat v obraně. Máme mladý tým a musíme být agresivnější a napadat soupeře. Do toho eliminovat zbytečné chyby. Rozhodně neuvažujeme o změně na pozici trenéra, pokud se podprahově ptáte i na tohle. Spíše se musí někteří hráči zamyslet, zda do toho dávají maximum – a to jak na hřišti, tak mimo něj.

Výkonnost klíčového hráče Demajeo Wigginse šla ale v poslední době výkonnostně trochu dolů, byla hodně rozkolísaná, co za tím stojí?
Zde prozradím novinku. Demajeo Wiggins již není v Olomouci a odjel. Je to tak, že dostal nabídku z jiného klubu, kterou přijal. To byl asi i jeden z důvodů, proč již nepodával v zápasech, ale i na tréninku výkony na 100 %. Současně ho již také soupeři uměli přečíst, zanalyzovali jeho silné a slabé stránky a dokázali se na něj lépe připravit.

Wiggins je tedy již mimo kádr, je to velká ztráta a jak se na celou záležitost díváte?
Každý hráč je nahraditelný. Nevidím to jako stěžejní faktor tohoto družstva. Už jsem několikrát zažil, že „nejlepší“ hráč v mužstvu odešel a výkon týmu se naopak zvedl, hráči se více zapojí, rozloží se odpovědnost atp. Musím říct, že agent Wigginse již před podpisem smlouvy trval na zahrnutí buy outu (pozn. red. možnost vykoupení hráče v průběhu sezony). Ten se nyní aktivoval, takže byť je našim cílem co nejrychleji stabilizovat tým, určitě na této skutečnosti nejsme tratní.

Je jednoznačné, že kádr potřebuje posílit, chystáte teda nějaké novinky?
Nechci zatím prozrazovat detaily, ale pokud vše dopadne podle plánu, do týdne představíme novou a velmi zajímavou posilu.

Takže jde o jednoho hráče, výměna „kus za kus“?
Kromě výše uvedené posily řešíme ještě jednoho hráče. Současně věříme v brzké uzdravení Filipa Halady. Jsem tedy optimista a tyto skutečnosti by nás měly vrátit zpět do formy a věřím, že budeme pro soupeře opět více nepříjemní a dostaví se také další body. Z našich dlouhodobých ambicí nic neubíráme, jen začátek je možná těžší, než jsme plánovali. Chtěl bych tedy pozvat diváky na naše utkání, která stále nabízí zajímavou podívanou a super sportovní atmosféru včetně doprovodných programů. Právě podpora diváků vlévá hráčům na domácí palubovce energii do žil, to také potřebujeme. Nejbližší zápas je již ve středu 20. října od 18:00 v Čajkaréně.

Další články