Zde může být vaše reklama.

Změny v kádru Sigmy Pilař zmizel, Zahradníček a Zmrzlý prodloužili

Pilař zmizel, Zahradníček a Zmrzlý prodloužili

foto: Petr Pelíšek

02. 07. 2020 - 20:00

V prvoligovém SK Sigma Olomouc už začínají pomalu skládat kádr na nový soutěžní ročník. V tom právě končícím zbývá ještě Hanákům odehrát dvě utkání, jisté je, že dva z hráčů kádru pro jaro už do něj nezasáhnou. Zatímco brankář Miloš Buchta se loučil v neděli při utkání doma proti Karviné, záložník Václav Pilař zmizel v tichosti. O ukončení smlouvu s ním, ale i dalších možných změnách, informoval klubový web.

Pohyb v kádru Sigmy je zřejmý už od konce minulého týdne. V neděli se rozloučil brankář Miloš Buchta s profesionální kariérou, jehož konec oznámil hlasatel pár minut před vypršením devadesáté minuty, do té doby fanoušci nic netušili. V pondělí Sigma na tiskové konferenci představila novou posilu – zpět domů se po třinácti letech vrací stoper Roman Hubník, jeden z nejúspěšnějších odchovanců SK Sigma. A o dva dny později, tedy první prázdninový den, klub na svém webu zveřejnil informaci o konci záložníka Václava Pilaře.

Buchtovi s Pilařem skončily k poslednímu červnu smlouvy, SK Sigma jim nové nenabídl, dál s nimi nepočítá. Buchta byl v Sigmě pět sezon, v první lize odchytal 86 utkání. Pilař stihl odehrát na Hané za dvě sezóny 27 zápasů, dal jednu branku. Přicházel jako velká ofenzivní posila, ale zdravotní stav mu více nedovolil. Loni na podzim zaujala fotbalovou veřejnost jeho mediální přestřelka s klubem, na kterou tým po domácím utkání proti Liberci reagoval nevídanou společnou „besídkou“ před nic netušícími novináři. Pilařův konec se zdál být blízko už tehdy, ale nakonec ještě zůstal v kádru pro jaro. To nastoupil jen k jednomu zápasu, bylo to doma při výhře nad Spartou Praha (1:0). Teď tedy na Hané oficiálně skončil. „Klub Pilařovi prodloužení kontraktu nenabídl,“ píše se na klubovém webu SK Sigma.

Další hráčem, kterému skončila smlouva 30. června, je útočník Martin Nešpor. Neúnavný bojovník má za sebou osmiměsíční pauzu způsobenou zdravotními problémy. Ale už zase fit, trénuje naplno, stačil již odehrát několik přípravných zápasů za třetiligové béčko. „O jeho dalším působení na Hané se aktuálně jedná,“ informuje Sigma na svém webu. Z toho se dá odtušit, že klub Nešporovi nabídl novou smlouvu.

Klub oznámil prodloužení smluv s dvěma záložníky. Tomáš Zahradníček (1993) má nový kontrakt do 30. června 2022. Ondřej Zmrzlý (1999) podepsal v SK Sigma do 30. června 2023.

První posilou Sigmy pro novou sezonu je stoper Roman Hubník (1984), který na Andrův stadion přichází po skončení smlouvy ve Viktorii Plzeň. Odchovanec SK Sigma se vrací zpět domů, v klubu podepsal smlouvu na dva roky. To by mohlo znamenat nějakou změnu v kolonce odchodů, nyní má Sigma dostatek zkušených stoperů – v kádru by nyní byli Roman Hubník, Vít Beneš (1988), Václav Jemelka (1995), Jan Štěrba (1994), v béčku jsou navíc Jan Kotouč (1996) a Jan David (2000 - pozn. kapitán dorostu, který hrál v Lize mistrů). „V téhle fázi v případě zájmu o Vaška Jemelku není nic nového. Samozřejmě může se stát cokoliv. Člověk také chce, abychom byli trošičku připraveni, kdyby k něčemu došlo. Ale teď není kolem Vaška nic tak zajímavého, že bychom to museli řešit. Uvidíme, ještě máme dvě utkání, soutěž ještě neskončila, stát se může cokoliv,“ řekl Ladislav Minář, sportovní manažer SK Sigma.

Další články