Zde může být vaše reklama.

Špatný výsledek Po vyloučení jsme to nezvládli, řekl Látal

Po vyloučení jsme to nezvládli, řekl Látal

foto: Petr Pelíšek

14. 07. 2019 - 10:37

Olomouckým fotbalistům se první utkání soutěžního ročníku nepovedlo. V Plzni prohráli 3:1, po první třetině hrací doby se zdálo, že Sigma může mít naději na dobrý výsledek. Jenže nakonec bylo všechno jinak. Domácí Modrou lavinu přehráli, celkový poměr střel byl dvacet ku pěti, navíc hosté dohrávali posledních dvacet minut v deseti. Takže trenér Radoslav Látal po své soutěžní premiéře v olomouckém klubu nemohl být spokojený.

Sigma měla utkání slušně rozehrané. Jak moc jste zklamaný, že nevezete domů ani jeden bod?
Zklamaní jsme určitě. Začátek utkání se nám podařil, do patnácté minuty jsme celkem otupili zbraně Viktorky. Ta na nás vletěla, presovala, náš výkon v této fázi zápasu byl v pořádku. Od 20.minuty jsme potom trošku couvli, zatáhli jsme se. Měli jsme problémy na krajích hřiště, kde nás domácí přečíslovali. Přežili jsme dvě šance a pak se nám podařilo vstřelit branku z pokutového kopu. Bohužel, udržet vedení do poločasu se nám nepodařilo. Po chybě jsme inkasovali.

Ještě krátce po přestávce to stále vypadalo nadějně.
Do druhého poločasu jsme nastoupili v pořádku, to utkání se lámalo po naší červené kartě. Tam už jsme to měli těžké. Proti jedenácti se v Plzni těžko hraje. Viktorka má velkou kvalitu, potom už jsme to nezvládli.

Jak moc budete Yunisovi vyčítat červenou kartu? Dostal ji po dvou docela zbytečných žlutých kartách.
To je pravda. Hráče, kteří měli žlutou kartu, jsem nabádal už v poločase. Protože žlutých jsme měli dost. Yunis dostal první žlutou až ve druhém poločase, ale tohle si pak musí pohlídat. Hráč, který už má žlutou kartu, by se měl na takový zákrok, navíc na útočné polovině, dát pozor. Je to jeho hrubý chyba.

V nastaveném čase to ještě bylo drama. Štěrba mohl vyrovnat, z protiútoku jste pak inkasovali třetí branku.
Potom už jsme šli do rizika, bylo to vidět, domácí chodili do otevřené obrany. Přeskupili jsme hru na tři obránce, tu šanci jsme měli. Škoda, že to Štěrba netrefil. Mohli jsme ještě srovnat. Ale už předtím jsme mohli inkasovat, hráli jsme vabank.

Další články