Zde může být vaše reklama.

Sigma hraje v Boleslavi Poslední venkovní zápas základní části

Poslední venkovní zápas základní části

foto: Petr Pelíšek

09. 06. 2020 - 15:00

V předposledním kole základní části FORTUNA:LIGY čeká fotbalisty SK Sigma Olomouc výjezd do středu Čech. Hrají v Mladé Boleslavi a jde o duel se soupeřem, kterého ještě můžou zkusit dostat místo sebe do skupiny o sestup. Teoreticky to jde, jen Hanáci musejí nyní dvakrát zabodovat naplno.

Boleslav má podobně špatný restart po korona pauze jako Sigma. Z posledních čtyř kol získala dva body za dvě remízy, Hanáci jen jeden za jednu plichtu. Na Andrově stadionu věří, že se tým včas chytí, což měl naznačit násobně zlepšený výkon v ofenzivě v neděli doma proti Ostravě. Sigma prohrála tří zápasy v řadě a už má nejvyšší čas černou sérii ukončit. „Nezbývá nám nic jiného, než se připravit na další zápasy. A věřím, že se nám podaří zabodovat. Proti Baníku jsme si vytvořili daleko více šancí, mělo to už trošku více nasazení, rychlosti, bylo to nahoru dolů. Myslím, že lidem se to mohlo líbit. Předchozí utkání byla pomalá. Teď to bylo lepší, chtěli jsme, ale nevyšlo to, bohužel,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Mimo hru jsou pro zranění záložníci Václav Pilař (sval) a Tomáš Zlatohlávek (kotník), hrát nejspíš nebude také útočník Martin Nešpor, který se vrací do potřebné pohody po velkých zdravotních potížích. „S Nešpim pracujeme, osm měsíců nehrál. Víme o tom, že by nám mohl pomoci. Pracujeme na fyzické kondici a po základní části by nám snad mohl v koncovce pomoci. Pilař má svalové zranění, ještě není v tréninku, uvidíme, jak to s ním bude dál,“ uvedl Látal. Nejistý je start stopera Víta Beneše, který předchozí venkovní zápas v Českých Budějovicích nedohrál vzhledem ke svalovému zranění. V závěru minulého týdne už se ale zkoušel zapojit do tréninku.

Zápas bude pro Hanáky nejspíše velmi obtížný nejen pro momentální rozpoložení a kvalitu soupeře, ale také proto, že jako hlavní rozhodčí byl delegován Miroslav Zelinka, který Sigmu v minulosti dokázal už několikrát významně poškodit.

Utkání FK Mladá Boleslav versus SK Sigma Olomouc se hraje ve středu 10. června od 18.00 (rozhodčí Miroslav Zelinka – Jan Paták, Karel Mikeska).

Pravděpodobné sestavy
FK Mladá Boleslav: Šeda - Křapka, Tatajev, Mazuch, Zelený - Janošek, Túlio - Douděra, Budínský, Ladra - Jiří Klíma. Trenér Jozef Weber.
SK Sigma Olomouc: Mandous – Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek - Hála, Houska, Zmrzlý, Falta– Chytil, Juliš. Trenér Radoslav Látal.

Další články