Zde může být vaše reklama.

Skokani zabodovali Pražský tým odjel z Hané s prázdnou

Pražský tým odjel z Hané s prázdnou

foto: archiv redakce

23. 04. 2022 - 10:41

Druhý hrací týden Skokani vyzvali pražský celek z Troji. Oba týmy patří do vrchní poloviny tabulky první baseballové ligy, a tak se dala očekávat tuhá bitva. Skokani hráli poprvé v nových dresech, a také se prvně představili debutanti, kteří hostují z Draků Brno. Úspěch v sérii by Skokany katapultoval na první místo v tabulce. Olomoucký tým je na špici společně s Bleskem a Kotlářkou. A právě s Kotlářkou se Skokani příští sobotu střetnou v Praze.

V prvním zápasu se na kopec postavil Marko Vykoukal, který v minulém týdnu házel více než uspokojivě. Vykoukal navázal na svůj výkon a hned v první směně si připsal dva strike outy.  Za SaBat Praha nastoupil za kopec Kryštof Dupal (8 IP, 5 SO, ERA 3.38). Ve třetí směně se, za stavu 1:1, postavil do pálkařského boxu olomoucký Matěj Lázniček, poslal míč za plot a upravil skóre na 2:1. Vykoukal dále drtil pražské pálkaře svými nadhozy a skóre se stále neměnilo. Tedy, až do chvíle, když se v sedmé směně na pálku postavil Matěj Lázniček a poslal míč znovu za plot. Do poslední směny nastoupil na kopec levák Michal Kohout (1 IP), který utkání v poklidu uzavřel. Skokani zvítězili 3:1 a utkání se hrálo bez chyb. Lví podíl na vítězství měli hlavně dva hráči: Matěj Lázniček (2 HR), Marko Vykoukal (8 IP, 13 SO, ERA 1.13).

Debut v olomouckých barvách si připsali: Přemek Chroust a Adam Hajtmar, kteří hostují z Draků Brno.

Sestava v 1.zápasu: P – Vykoukal/Kohout, C – Borůvka J., 1B – Dostál, 2B – Nevrla, 3B – Chroust, SS – Schneider, LF- Hajtmar, CF – Lázniček, RF – Schwarz O., DH – Utěšený.

V druhém zápasu byli Skokani hostujícím týmem. Za SaBaT nastoupil na kopec Kryštof Kavan (5 IP, 4 SO, ERA 3.60).  Skokani se hned v první směně ujali vedení 3 : 0. Olomoucký trenér poslal na kopec Petra Charváta (5.1 IP, 6 SO, ERA 5.06), který měl velmi krušnou úvodní směnu. Prvního pálkaře vyoutoval, ale dvě chyby v poli resultovali ve dva doběhy. V další směně Jakub Voženílek a Matěj Lázniček odpálili krásné hity, ale bohužel další pálkař byl vyoutován. Ve třetí směně Michal Kříž odpálil double a Veleta doběhl pro vyrovnávací bod. Ve čtvrté směně musel olomoucký kouč střídat, jelikož se při běhu zranil Adam Hajtmar. Dohrávka páté směny se nesla ve znamení chyb osy tj. nadhazovače a chytače. SaBaT se dostal do mírného vedení. Kavana v šesté směně vystřídal Vít Helus (1.1 IP, 1 SO, ERA 20.25), který měl zpočátku problém s kontrolou. Skokani této výhody využili a snížili na rozdíl jednoho bodu. Dohrávka směny byla opět velmi zajímavá, jelikož SaBaT se dvěma hity dostal na mety, poté bohužel začaly chyby nadhazovače a trenér musel sáhnout ke střídání. Na kopec byl nasazen levák Jakub Školoudík (0.2 IP, 1 SO, ERA 0), který nepříliš povedenou směnu uzavřel. Big inning byl ten sedmý a hanácký celek pětkrát skóroval a donutil pražského kouče ke změně na kopci (dalším nadhazovačem byl Jakub Krause). Tato směna byla klíčová a pálkaři pálili hit za hitem a ukázali sílu týmu. Petr Mik se dostal na kopec, ale záhy jej vystřídal Martin Schneider (2 IP, 4 SO, ERA 4.50), který utkání doházel a připsal si save. Poslední směna rozhodla celé utkání a vše začalo střídáním nadhazovače. Na kopec se dostal Antonín Veleta (0.2 IP, 1 SO, ERA 27.00), který utkání doházel. Olomoučtí pálkaři odpálili čtyři hity a podařilo se jim třikrát skórovat. Martin Schneider dokázal ukočírovat pražské pálkaře a Skokani mohli slavit tzv. sweep v sérii se SaBaTem Praha. Matěj Lázniček a Jan Utěšený měli shodně po třech hitech a táhli hanácký útok. V obraně Skokani devětkrát chybovali, a to je na jeden zápas opravdu vysoké číslo.

Sestava v 2.zápasu: P - Charvát/Školoudík/Mik/Schneider, C – Voženílek/ Borůvka J., 1B – Utěšený, 2B – Nevrla/Borůvka J., 3B – Chroust, SS – Schneider/Nastoupil, LF –Hajtmar/Nastoupil/Voženílek, CF – Lázniček, RF – Schwarz O., DH – Dostál.

Další články