Zde může být vaše reklama.

Český národní pohár Prvenství slavily v Řepčíně Pardubice

Prvenství slavily v Řepčíně Pardubice

foto: malyfotbal.cz

13. 07. 2021 - 14:30

Dva úspěšné penaltové rozstřely po sobě dovedly celek TFT Pardubice k vítězství v Českém národním poháru v malém fotbale, který hostil olomoucký areál Řepčín.

Pardubický výběr ve finále zdolal obhájce prvenství BKMK Topshoes.cz Brno 3:2 po pokutových kopech. „S týmem, jaký jsme poskládali, jsme jeli na pohár s cílem být v top čtyřce. Vyvrbilo se to tak, že jsme přes penalty postoupili až do finále, kde jsme sice vedli, ale kluci z Brna snížili a opět jsme absolvovali penaltový rozstřel, ve kterém jsme byli šťastnější,“ líčil cestu ke zlatu pardubický hráč Miloš Chvála.

V normálně hrací době se TFT dostal do dvougólového vedení, ovšem brněnský obhájce trofeje necelé dvě minuty před koncem vyrovnal. V pokutové loterii selhal Tomáš Pospiš, zatímco tři pardubičtí exekutoři se nemýlili. „Když jsme se dostali do vedení, atmosféra v týmu byla dobrá, všichni věřili, že zápas úspěšně zvládneme. Pak Brňané začali hrát power play a dostali nás pod tlak, spadl jim tam první tečovaný gól, ke konci dali takřka podobný a i poslední minutu nás tlačili, nebylo to jednoduché. Do penaltového rozstřelu jsme ovšem nešli vůbec špatně naladění. Kopali kluci, kteří proměnili i v předchozím kole, a ani jeden se nemýlil,“ sdělil Chvála.

Brňané přitom měli výhodu pokutového kopu ještě za stavu 0:0, jenže český reprezentant Patrik Levčík neuspěl. „Kopal šajtlí a gólman mu to vyštrejchl do tyčky, ale v rozstřelu kopal za patou a trefil se do vinglu,“ popsal brněnský obránce Stanislav Lerch, který proměnil první penaltu svého týmu. „Dostali jsme blbý gól na 2:0, pak jsme to honili v power play a vyrovnali minutu a půl před koncem. V penaltách měl soupeř štěstí,“ shrnul finále Lerch.

Na pardubickém úspěchu se podíleli dva gólmani. Levčíkovu penaltu v utkání zneškodnil Jiří Pšenička, který se stal nejlepším brankářem turnaje. V rozstřelu zase zazářil Matěj Kouba, a to jak ve finále, tak v semifinále, kde Pardubice zdolaly 3:2 po pokutových kopech Dream Team Příbram. „Jirka Pšenička začínal v základu finále a jeden ze zlomových okamžiků byl, že chytil penaltu za stavu 0:0. Nám ani divákům se nelíbila, ale naštěstí ji Levčovi vyškrábl. Na rozstřel se zase cítil líp Matěj Kouba, který vychytal i předchozí penalty. Přestože Jirka Pšenička získal ocenění pro nejlepšího gólmana, velkou zásluhu na něm si připsal i Matěj Kouba. Máme dvě skvělé brankáře, kteří odchytali stejný počet zápasů,“ objasnil Chvála. Další jeho spoluhráč Emanuel Rožek přebral ocenění pro nejlepšího hráče turnaje.

Celek TFT Pardubice si triumfem v Českém národním poháru zajistil účast v Lize mistrů malého fotbalu, kterou od 1. do 5. září hostí italské Riccione. „Stoprocentně se tam těšíme. Když jsme se dostali mezi top čtyři, chtěli jsme se posunout ještě dál. Už jen zahrát si někde venku mimo domácí scénu pro nás bylo dostatečně motivující, bude to zážitek,“ radoval se pardubický hráč.

Stříbro zajistilo výběru BKMK Topshoes.cz postup na EMF EUROCUP, který se ve stejném termínu koná také v Riccione. „Uvidíme, jak to v tom termínu bude, ale když to půjde, chceme tam všichni. Jet do Evropy je vrchol malého fotbalu, všichni se těšíme,“ podotkl Lerch.

Brněnský celek se rozjížděl zvolna, v základní skupině C skončil o skóre druhý za Primaklima FS Pardubice. Po hladké výhře 6:2 vyřadil v osmifinále Barchovan Libňatov a ve čtvrtfinále narazil na domácí celek RK Kafki Olomouc, jenž v základní skupině A předčil o skóre TFT Pardubice.

Brňané zdolali Kafki 5:4. „Ve skupině to od nás nebylo úplně ono. Osmifinále jsme vyhráli relativně snadno, ovšem s týmem Kafki Olomouc jsme hráli minulý rok v Kolíně semifinále. Teď to byl ve čtvrtfinále papírově určitě nejtěžší soupeř, ale zvládli jsme to jako tým,“ popsal Lerch.

V semifinále BKMK Topshoes.cz Brno zdolalo FK Rozhraní Blanensko 3:1, poslední krok ovšem obhájcům nevyšel. „Určitě i druhé místo všichni bereme, byli bychom hloupí, kdyby ne. Samozřejmě prohra na konci zamrzí, ale musím pochválit všechny kluky, ani ve finále za stavu 0:2 jsme se nepoložili. S odstupem času budeme určitě spokojeně vzpomínat,“ hlesl brněnský zadák.

Bronz míří také na jih Moravy, FK Rozhraní Blanensko porazilo Dream Team Příbram 3:2 po pokutových kopech. „Dvakrát jsme vedli a soupeři se podařilo srovnat na 2:2, což nás trochu mrzelo, ale jsme šťastní, že jsme utkání v penaltách dotáhli do vítězného konce. Máme skvělého gólmana Jana Ehrenbergera. Pro nás je to obrovský úspěch a ohromně si třetí místo užíváme,“ zářil střelec rozhodující blanenské penalty Roman Krystl.

Soupiska vítězného týmu TFT Pardubice:
Matěj Kouba, Jiří Pšenička – Miloš Chvála, Lukáš Krátký, Daniel Fotul, Marek Řehák, Jan Rosůlek, David Semínko, David Lát, Emanuel Rožek, Jan Málek, Lukáš Tichý, Jiří Tesař, David Haan.

Výsledky
Základní skupiny
Skupina A:
RK Kafki Olomouc - TFT Pardubice 1:1
Dream Team Příbram - Pivná parta EBM Construct Praha 2:1
RK Kafki Olomouc - Dream Team Příbram 4:0
Pivná parta EBM Construct Praha - TFT Pardubice 0:3
RK Kafki Olomouc - Pivná parta EBM Construct Praha 7:0
Dream Team Příbram - TFT Pardubice 0:1
Pořadí
1. RK Kafki Olomouc - 7b, 12:1
2. TFT Pardubice - 7b, 5:1
3. Dream Team Příbram 3b, 2:6
4. Pivná parta EBM Construct Praha 0b, 1:12

Skupina B:
Ostravský Zábřeh - Atletiko Kolín 6:1
FC Vyhaslé hvězdy Praha - FC Skunk Olomouc 1:0
Ostravský Zábřeh - FC Vyhaslé hvězdy Praha 1:0
FC Skunk Olomouc - Atletiko Kolín 4:0
Ostravský Zábřeh - FC Skunk Olomouc 1:1
FC Vyhaslé hvězdy Praha - Atletiko Kolín 1:0
Pořadí
1. Ostravský Zábřeh - 7b, 8:2
2. FC Vyhaslé hvězdy Praha - 6b, 2:1
3. FC Skunk Olomouc - 4b, 5:2
4. Atletiko Kolín - 0b, 1:11

Skupina C:
BKMK Topshoes.cz Brno - FC Chelsea Olomouc 4:0
FK Rozhraní Blanensko - Primaklima FS Pardubice 1:3
BKMK Topshoes.cz Brno - FK Rozhraní Blanensko 2:1
Primaklima FS Pardubice - FC Chelsea Olomouc 6:0
BKMK Topshoes.cz Brno - Primaklima FS Pardubice 0:0
FK Rozhraní Blanensko - FC Chelsea Olomouc 2:1
Pořadí
1. Primaklima FS Pardubice - 7b, 9:1
2. BKMK Topshoes.cz Brno - 7b, 6:1
3. FK Rozhraní Blanensko - 3b, 4:6
4. FC Chelsea Olomouc - 0b, 1:12

Skupina D:
Abus Gastro Jihlava - Barchovan Libňatov 3:1
VFK a je to! Příbram - J-Elita Ostrava 0:7
Šlehačky Plzeň - J-Elita Ostrava 0:1
Abus Gastro Jihlava - VFK a je to! Příbram 6:2
Šlehačky Plzeň - Abus Gastro Jihlava 1:1
Barchovan Libňatov - VFK a je to! Příbram 6:0
Šlehačky Plzeň - VFK a je to! Příbram 4:2
Barchovan Libňatov - J-Elita Ostrava 0:6
Šlehačky Plzeň - Barchovan Libňatov 0:3
Abus Gastro Jihlava - J-Elita Ostrava 0:2
Pořadí
1. J-Elita Ostrava - 12b, 16:0
2. Abus Gastro Jihlava - 7b, 10:6
3. Barchovan Libňatov - 6b, 10:9
4. Šlehačky Plzeň - 4b, 5:7
5. VFK a je to! Příbram - 0b, 4:23

Play-off
Osmifinále:
TFT Pardubice - FC Skunk Olomouc 1:0
FC Vyhaslé hvězdy Praha - Dream Team Příbram 1:2p
BKMK Topshoes.cz Brno - Barchovan Libňatov 6:2
Abus Gastro Jihlava - FK Rozhraní Blanensko 1:3

Čtvrtfinále:
RK Kafki Olomouc - BKMK Topshoes.cz Brno 4:5
Ostravský Zábřeh - FK Rozhraní Blanensko 0:1p
Primaklima FS Pardubice - TFT Pardubice 1:6
J-Elita Ostrava - Dream Team Příbram 0:2

Semifinále:
BKMK Topshoes.cz Brno - FK Rozhraní Blanensko 3:1
TFT Pardubice - Dream Team Příbram 3:2p

O 3. místo:
FK Rozhraní Blanensko - Dream Team Příbram 3:2p

Finále:
BKMK Topshoes.cz Brno - TFT Pardubice 2:3p

Další články