Zde může být vaše reklama.

Uráželi hráče Sigmy První kolo a komise budou řešit první problémy

První kolo a komise budou řešit první problémy

foto: Petr Pelíšek

26. 07. 2021 - 11:54

Kromě prohry v Praze na Letné se Spartou prožila fotbalová Sigma ještě jednu nepříjemnost. Stoper Florent Poulolo byl deset minut před koncem rasisticky urážen domácími fanoušky. Snažil se to vysvětlovat hlavnímu rozhodčímu Orlovi, pak po krátkých diskuzích se spoluhráči a sudím hra pokračovala. Sigma, která byla v minulosti za podobné prohřešky směrem k hráčům Sparty několikrát před disciplinární komisí, se proti této skutečnosti ohradila. S tím, že věří, že se příslušné asociační komise budou i tímto incidentem zabývat.

Zápas se hrál v sobotu večer, olomoucký klub se k uvedené záležitosti vyjádřil dnes dopoledne, samotný Poulolo na situaci poukázal v neděli na svém instagramovém profilu. „SK Sigma Olomouc kategoricky odsuzuje jakékoliv rasistické projevy na fotbalových stadionech. Tyto projevy nejsou v žádném případě akceptovatelné. Klub vyjadřuje Florentovi veškerou podporu a pochopení. Věříme, že příslušné orgány vyšetří tento nepřijatelný incident a budou z něj vyvozeny důsledky,“ píše se ve vyjádření na klubovém webu SK Sigma.

„Jsem zklamaný z toho, že se tato událost vůbec stala. V první chvíli jsem byl velmi rozzlobený a měl jsem tendenci dokonce odejít ze hřiště. Kapitán a další spoluhráči mě ovšem podpořili. Řekli jsme si, že zápas dohrajeme. Jsme profesionálové a chceme se soustředit pouze na fotbal,“ řekl obránce SK Sigma Florent Poulolo pro klubový web.

Další články