Zde může být vaše reklama.

Začíná nadstavba První semifinále: Sigma hraje doma proti Liberci

První semifinále: Sigma hraje doma proti Liberci

foto: Petr Pelíšek

23. 04. 2022 - 15:00

Anglický týden zakončí fotbalisté SK Sigma Olomouc domácím zápasem proti Slovanu Liberec. Jde o první duel semifinále střední skupiny FORTUNA:LIGY, hraje se v neděli od 16.00.

Sigmu ještě čekají do úplného konce sezony čtyři utkání. A ráda by v nich obstála co nejlépe. „Mluví se o tom, že už nám v uvozovkách o nic nejde. Vůbec to ale neplatí. Chceme určitě hrát ještě čtyři zápasy. Nikdo nechce skončit už po týdnu a pak jen trénovat. Rozhodně se chceme dostat do finále“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek. „Je to dvojzápas, takže z toho pohledu by se možná dalo čekat taktičtější vedení souboje. Ale asi spíš až ve druhém utkání na základě výsledku toho prvního. Nemyslím, že to bude diametrálně jiné. Liberec disponuje kvalitním mužstvem. Skončil v meziskupině, kde to bylo bodově hodně vyrovnané,“ podotkl.

V březnu, ještě v základní části, Sigma na Andrově stadionu Liberec zdolala 1:0. „Utkání před měsícem jsme doma zvládli vítězně zejména díky rychlé brance a dobře odehranému prvnímu poločasu. Liberec měl ale také svoje příležitosti. Určitě z toho utkání budeme vycházet, zejména však v tom, co budeme chtít hrát my sami,“ sdělil Jílek.

Sigma nebude pro utkání kompletní, marodku sama oznámila předem na svém webu. Středeční duel proti Spartě vyřadil do konce sezony záložníky Lukáše Greššáka (zlomená žebra) a Jan Navrátila (svalové zranění). Mimo hru je stále středopolař Jiří Spáčil (zraněný nárt), zcela fit ještě není ani útočník David Vaněček. A scházet už také bude záložník Martin Hála, který v klubu po dohodě předčasně ukončil smlouvu. „Dlouhodobě se snažíme zapojovat mladé hráče do tréninku i do zápasů. Klub má ale nastavený cíl i v rámci béčka. Budeme hrát v neděli souběžně, takže k tomu budeme přihlížet. Nějací hráči nám teď vypadli, takže někteří mladí příležitost určitě dostanou,“ uvedl Jílek.

Utkání SK Sigma Olomouc versus FC Slovan Liberec se hraje v neděli 24. dubna od 16.00 (rozhodčí Jan Petřík – Lucie Ratajová, Alexandr Černoevič).

Pravděpodobné sestavy

SK Sigma: Macík – Chvátal, Hubník, Jemelka, Vepřek – Zifčák, Breite, Sedlák, Zmrzlý – Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.
Liberec: Vliegen – Koscelník, Gebre Selassie, Purzitidis, Mikula – Havelka, Michal – Matoušek, Frýdek, Višinský  – Hilál. Trenér Luboš Kozel.

Další články