Zde může být vaše reklama.

V týmu čtyři z Olomouce Repre vodních pólistů U 15 hraje kvalifikaci

Repre vodních pólistů U 15 hraje kvalifikaci

foto: archiv redakce

20. 05. 2021 - 14:00

V závěru příštího týdne se bude hrát v Praze kvalifikační turnaj vodních pólistů kategorie U 15 na mistrovství Evropy. Kromě domácí České republiky zde budou startovat ještě Švýcarsko, Rumunsko, Turecko a Moldavsko, postupují dva nejlepší týmy.

Turnaj se uskuteční za přísných protiepidemických opatření, s tím, že jsou ještě mnohem tvrdší než ta, která v současné době platí v České republice. Hrát se bude bez diváků, účastníci budou nuceni dobu konání trávit v bublině. A její porušení se nekompromisně trestá – v případě opuštění bubliny byť jedním hráčem nebo členem realizačního týmu je trestem vyloučení z kvalifikace. To se již před časem stalo na jiném turnaji a shodou okolností o tom rozhodl delegát, který bude bdít nad dodržováním pravidel i v Praze. Vše se řídí podle pravidel, která stanovila LEN (Ligue Européenne de Natation), tedy evropská organizace plaveckých sportů.

V nominaci je osmnáct hráčů, z nichž čtyři, včetně kapitána týmu, z Olomouce. Příprava na evropskou kvalifikaci nebyla jednoduchá vzhledem k tomu, že vláda v České republice zavřela na dlouhé měsíce bazény a tím znemožnila přípravu reprezentantům v plaveckých sportech. „Skoro tři měsíce jsme museli trénovat v Maďarsku. Příprava probíhala v turnusech, vždy deset až čtrnáct dní doma suchá příprava a pak deset až čtrnáct dní ve vodě v Maďarsku. Takto jsme se na kvalifikaci chystali čtvrt roku, když ostatní týmy mohly trénovat bez omezení. U nás to nešlo,“ řekl Jiří Dittmer.

Pražský kvalifikační turnaj se bude hrát od 27. do 30. května.

Další články