Zde může být vaše reklama.

Vezou bod z venku Restart: Sigma hrála na Slovácku nerozhodně

Restart: Sigma hrála na Slovácku nerozhodně

foto: Petr Pelíšek

07. 11. 2020 - 17:49

Sedmým kolem se po měsíční pauze opět rozjela fotbalová FORTUNA:LIGA. Tým SK Sigma Olomouc cestoval do Uherského Hradiště s cílem získat v duelu proti 1.FC Slovácko nějaký ten bodový zisk.

V olomoucké sestavě došlo ve srovnání s předchozím kolem ke dvěma změnám. Stoper Václav Jemelka odešel na hostování do Belgie, záložník David Houska ještě není fit po zranění kotníku, takže také on nemohl hrát. Místo nich nastoupili v základní sestavě Vít Beneš a Mojmír Chytil. Scházel také trenér Radoslav Látal, který má stopku za červenou kartu na jeden zápas, mančaft z lavičky koučoval asistent trenéra Jiří Neček.

Liga se rozběhla po měsíci, kdy mohly tým pouze trénovat, nebylo jim umožněno hrát žádný přípravný zápas. A že herní praxe trošku chybí, to se v prvním poločase projevilo především na ofenzivním snažení onou týmů. Nějaké větší šance si v úvodních pětačtyřiceti minutách nevytvořilo ani Slovácko, ani SK Sigma. Nějaký náznak přišel krátce před pauzou. To Chytil uhrál míč, vybídl ke střele Gonzáleze. Ale ten nenašel odvahu z dobré palebné pozice a ještě přihrávala na pravé křídlo Hálovi. Tomu střela levou z úhlu nesedla, brankář neměl problém. V poslední minutě první půlky kopala Sigma roh, po kterém Hubník hlavičkoval vedle.

Ani změn stran nepřinesla nějakou zásadní změnu. Domácí i hosté se soustředili především na to neudělat nějakou chybu v defenzivě, útočné akce byly stále nepřesné. Přesný byl Falta z přímého kopu, ale zase jeho pokus neměl potřebnou razanci, takže brankáře nemohl překvapit. To bylo ve 48. minutě. Vzápětí na druhé straně střílel vedle Petržela. Velkou šanci měli domácí v 56.minutě. Po školácké hrubce Greššáka šel sám na branku Havlík, Mandous ale vyběhl včas a dobře, naštěstí pro hosty z toho problém nebyl. V následné pasáži zápasu se oba mančafty snažily o ofenzivu, ale stále z toho něco, jako vyložená branková příležitost nebylo. Pečlivé defenzivy měly stále navrch, byť častěji měla míč na noze Sigma. V 69. minutě kopala dva rohy za sebou, ale stav se nezměnil.
V 78. minutě utekl Zahradníček, ale z přihrát z pravého křídla se mu nepovedlo, obrana míč srazila na roh. Z toho zase nic nebylo. Osm minut před koncem mělo své dva rohy také Slovácko. Ale olomouckí obrana byla pozorná. V 83. minutě pak minul levou tyčku Petržela. V 87.minutě měla Sigma zase šanci zakončit z rohového kopu, po centru Zahradníčka hlavičkoval Poulolo, ovšem nad. V nastavení měli dva rohy domácí, ale zakončit se jim nepovedlo.

"Přijeli jsme sem pro dobrý výsledek, což se nám nakonec podařilo. Byl to hodně vyrovnaný zápas. Nám chybělo to, že jsme nedohráli dobře rozjeté akce. Ve druhé půli jsme mohli rozhodnout o výhře, Poulolo měl tři body na hlavě, ale ubojovanou remízu bereme. Cením si každého bodu, pořád to bereme jako začátek ligy. Znova se potřebujeme dostat do herního tempa, ale to platí asi pro všechny týmy ligy. Nerozehranost byla znát na více hráčích, chyběla rychlejší rozehrávka, snaha obejít protihráče. Na lavičce nebyl trenér Látal, byl jsem za ním o poločase na tribuně. Známe se, problém v komunikaci nebyl," řekl aistent trenéra SK Sigma Jiří Neček.

"Hra byla neurovnaná. V zápase byla spousta nepřesností, což ale zapadá do rámce této doby, byla dlouhá přestávka. Všechna utkání nyní mají stejný ráz, nerozehranost je znát, což jsme viděli třeba i v Jablonci. Bylo to vyrovnané střenutí, ať už herně, tak i vytvořenými šancemi. Na obou stranách to bylo stejné, remíza odpovídala charakteru utkání. Bod je ztráta, ale je třeba respektovat sílu soupeře, který vstoupil do sezony výtečně," řekl trenér Slovácka Martin Svědík.

1.FC Slovácko – SK Sigma Olomouc 0:0

Rozhodčí: Rozhodčí: Zelinka – Vlček, Dresler. ŽK: Bajza - González, Hála.  Hráno bez diváků.

1.FC Slovácko: Bajza – Reinberk, Kadlec, Hofmann, Šimko – Petržela (87. Kubala), Daníček, Havlík, Kohút (68. Rezek) – Sadílek – Kliment (68. Cicilia). Trenér Martin Svědík.
SK Sigma Olomouc: Mandous – Hála, Hubník, Beneš, Zmrzlý – González (74. Zahradníček), Greššák (84. Poulolo), Chytil (84. Daněk), Breite, Falta (90. Látal)– Nešpor (90. Zífčák). Trenér Jiří Neček.

 

Další články