Zde může být vaše reklama.

Je kapitánem repre Roman Hubník je po čtyřech letech v národním týmu

Roman Hubník je po čtyřech letech v národním týmu

foto: fotbal.cz

06. 09. 2020 - 21:39

Stoper SK Sigma Olomouc Roman Hubník (1984) ukončil reprezentační kariéru před čtyřmi lety. Ale nyní je všechno jinak. Národní tým se vzhledem k peripetiím kolem pozitivních nálezů koronaviru v realizačním týmu v pátek rozpadl a pro pondělní duel proti Skotsku se narychlo skládal nový, náhradní. A v tom nechybí Hubník, který dokonce mančaft povede do utkání jako kapitán. „Nenapadlo mě, že bych si mohl ještě za národní tým zahrát. Ale v dnešní době je možné všechno,“ uvedl Hubník. Zatím má v repre 29 startů, zítra tedy zaokrouhlí na třicet.

Váhal jste, když vás oslovili s nabídkou reprezentovat?
Neváhal jsem ani minutu, protože v dnešní době není nic nemožné. A i když už mám nějaký věk, tak jsem tu nabídku rád přijal. Jsme rád, že jsem tady a věřím v to, že utkání zvládneme a uděláme hezký výsledek.

Napadlo by vás, když jste v roce 2016 ukončil repre kariéru, že si ještě za národní tým jednou zahrajete?
Nenapadlo, samozřejmě. Protože jsem reprezentační kariéru ukončil. Ale jak už jsem říkal, doba je taková, že nic není nemožné. A dneska sedím na tiskové konferenci před utkáním reprezentace, jsem tady samozřejmě rád.

Přesně před deseti lety jste dal v kvalifikaci Skotsku gól. Co plánujete na zítra?
Vzpomněl jsem si na to utkání, které mi vyšlo. Vyhráli jsme jedna nula, dal jsem gól. Bylo to velice důležité, protože jsme ten rok postoupili na mistrovství Evropy. A co bude zítra? Tak byl bych rád, kdybych to mohl zopakovat a výsledek třeba jedna nula by po deseti letech zase nemusel být špatný.

Byl to nejdůležitější gól vaší reprezentační kariéry?
Těch gólů jsem moc nedal, takže určitě to byl můj nejdůležitější v reprezentační kariéře.

Co říkáte na rozmanité složení týmu? Zajímal jste se nějak průběžně o to, z jakých hráčů bude mančaft složený?
Zatím nebyl čas ani se pídit po tom, kdo hraje a nehraje za Skotsko a jaký má tým. My jsme čekali na výsledky testů, naštěstí jsme všichni negativní. Čas je moc krátký, věřím, že i v tom presu nám trenéři dokážou předat hodně informací, věřím, že si je každý hráč vezme s sebou a na place tam dá maximum. Za dva dny složit takový tým, klobouk dolů před trenérem. Doufám a věřím v to, že odvedeme na hřišti maximum a utkání zvládneme.

Tým povedete jako kapitán, jaká bude vaše role?
To je otázka spíše na trenéra, kdo bude nebo nebude kapitán.

Ve výběru je pět hráčů z SK Sigma, to je docela hodně.
Samozřejmě za tak krátký čas složit čtyřiadvacetičlenný tým nebylo úplně snadné. Měli jsme tam nějaké hráče z mládežnických reprezentací, z áčka. Myslím, že bylo logické, aby tam bylo více hráčů z Moravy, než aby museli dojíždět z Čech nebo ze zahraničí.

Další články