Zde může být vaše reklama.

Kádrová změna Ruský útočník Golenkov skončil v SK Sigma

Ruský útočník Golenkov skončil v SK Sigma

foto: Petr Pelíšek

10. 02. 2022 - 18:32

Útočník Jegor Golenkov (1999) se v dresu SK Sigma Olomouc v soutěžním utkání neobjeví. Vrací se zpět do vlasti, bude působit v nejvyšší ruské soutěži. Z Hané přestoupil do FC Rostov, kde podepsal smlouvu na pět let. Jeho nový klub o tom informoval včera, Sigma to potvrdila na svém webu dnes.

Za nový klub už Golenkov nastoupil v přípravném utkání proti španělskému klubu Real Balompédica Linense. Rostov vyhrál 2:1, vítěznou branku dával právě Jegor Golenkov.

Ruský útočník se v Olomouci objevil loni v létě, podepsal s SK Sigma smlouvu na dva roky. Ale pak se zranil. „Podstoupil operaci v Německu, je v rekonvalescenci a v příštím týdnu by se měl připojit k béčku. Uvidíme, je to na dlouho,“ řekl ještě na začátku zimní přípravy v úvodu ledna trenér SK Sigma Václav Jílek.

Vše je nakonec jinak. Golenkov už hraje a přestoupil jinam. „Projekt příchodu Jegora do českého fotbalového prostředí nebyl zpětnou optikou úspěšný po sportovní stránce, ale vzhledem k tomu, že přicházel jako volný hráč bez smlouvy a nyní se podařilo realizovat jeho přestup do Rostova, není to pro Olomouc negativní zkušenost,“ řekl sportovní manažer Ladislav Minář pro klubový web.

Další články