Zde může být vaše reklama.

Nastoupí proti Skotsku? Šest hráčů SK Sigma je na srazu reprezentace

Šest hráčů SK Sigma je na srazu reprezentace

foto: Petr Pelíšek

05. 09. 2020 - 21:55

Česká fotbalová reprezentace bude hrát v pondělí večer v Olomouci na Andrově stadionu proti Skotsku. Ale bude jiná, než ta, která zvítězila v pátek v Bratislavě nad Slovenskem. Ta původní totiž byla rozpuštěna poté, co byli dva členové realizačního týmu pozitivně testování na koronavirus. Tým se tvoři stylem last minute, dnes večer se sešel v olomouckém NH hotelu. A je v něm hned šest hráčů SK Sigma Olomouc. Jestli zůstanou v konečné nominaci na zápas, to se teprve uvidí.

Na pondělním zápase nesmí být přítomen nikdo z reprezentační výpravy, která byla na Slovensku. Reprezentaci hrozila kontumace, pokud by nemohla nastoupit, to se však vedení FAČR povedlo odvrátit. "Po debatě s UEFA bylo rozhodnuto, že se pondělní utkání se Skotskem odehraje v původním termínu a čase. FAČR je nyní v úzké komunikaci s kluby, se kterými řeší, kdo za českou reprezentaci nastoupí,“ píše se na webu fotbal.cz.

 Proto se tvoří tým znovu. Kompletně. Včetně trenérského štábu. Lavičce bude velet trenér repre U 20 David Holoubek, který si vzal s sebou do Olomouce i celý tým do dvaceti let. Ten měl v plánu přípravný zápas, který byl zrušen. A kromě mladíků se na Hané začali scházet také hráči z prvoligových klubů, co nebyli v původní nominaci. Jako první o tom informoval deník Sport.

Na srazu reprezentace v olomouckém NH hotelu je šest hráčů SK Sigma Olomouc. Povolání byli brankář Aleš Mandous, stopeři Roman Hubník s Václavem Jemelkou a záložník Radim Breite. Plus v kádru dvacítky jsou záložník Kryštof Daněk a útočník Jáchym Šíp.

Podle informací deníku Sport jsou v nominaci také hráči Baníku Ostrava, Slovanu Liberec nebo FK Mladá Boleslav.

Další články