Zde může být vaše reklama.

Před novou sezónou Sigma chce hrát atraktivní fotbal

Sigma chce hrát atraktivní fotbal

foto: Petr Pelíšek

21. 07. 2021 - 20:03

V zábavním parku vedle galerie Šantovka dnes v podvečer prvoligový SK Sigma Olomouc představil dresy na novou sezonu a na předsezónní tiskové konferenci sdělil médiím i přítomným fanouškům své cíle pro soutěžní ročník 2021/2022. Ten Hanáci odstartují v sobotu v 19.00 v Praze na Letné proti Spartě.

„Je to změna, je to pro mě něco nového. Ale myslím si, že je to fajn. Měl jsem trošku obavy, jestli bude dost lidí, ale byly plané.  Atmosféra byla dobrá,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek. „Příprava se podařila, většina byla podle mých představ. Trošku nám nevyšlo poslední utkání, ale co se týče práce hráčů, ochoty pracovat, naslouchat podnětům a přenášet je na hřiště, tak to bylo v pořádku,“ podotkl.

Ligu začne Sigma v sobotu na Spartě. „O základní sestavě máma jasno z osmdesáti procent. Máme dvě tři pozice, o kterých se rozhodneme až v posledních dvou dnech,“ uvedl Jílek, který před comebackem do Sigma působil právě na Letné. „Pocity jsou spíše v očekávání pikantnosti toho souboje, že se to zrovna takhle sešlo. Čeká nás soupeř s nejvyšším i ambicemi, z toho důvodu to bude velmi dobrá prověrka na úvod. Ale nemáme se čeho bát. Chceme do toho zápasu jít s touhou, s vášní a ukázat, že fotbal umíme také velmi dobře,“ podotkl.

A jaké budou cíle Sigmy? „V zásadě neříkám cíle ve smyslu umístění. Po čtyřech týdnech společné práce je nesmysl vyhlašovat nějakou příčku.  Samozřejmě každý se chce pohybovat co nejvýše, to platí i pro nás. A ten hlavní cíl je nastavit proces práce s mužstvem, proces kvalitního tréninku, proces přenášení našich impulzů a podnětů na hřiště. Chceme hrát aktivně, chceme hrát dynamicky, to je ten hlavní cíl. A myslím, že tím herním způsobem budeme body sbírat a budeme se pohybovat tam, kam Sigma patří,“ řekl Jílek.

Další články