Zde může být vaše reklama.

Utkání na druhý pokus Sigma dohrává odložený zápas v Mladé Boleslavi

Sigma dohrává odložený zápas v Mladé Boleslavi

foto: Petr Pelíšek

01. 02. 2021 - 17:30

Zápas 17.kola FORTUNA:LIGY fotbalisté SK Sigma Olomouc v pátek v Mladé Boleslavi nehráli. Důvod? Silné sněžení, takže vrstvu mokrého sněhu nestihlo zpracovat vyhřívání trávníku. Duel tak musel být odložen, dohrávat se bude v úterý 2. února od 15.00, přímý přenos bude vysílat veřejnoprávní kanál ČT Sport.

Stejně jako v duelu s Opavou nečeká Sigmu jednoduchá práce. Mladá Boleslav naposledy prohrála na Spartě jen těsně nula jedna, když předvedla velmi solidní ofenzivní výkon a měla dost vyložených šancí. Bez ohledu na to ale mají Olomoučtí jasný cíl, který zní – získat další body. „„Tři body jsou pro nás velkým povzbuzením. Navíc jsme vstřelili čtyři branky a to je slušná porce. Zápas vyzněl v náš prospěch, soupeři jsme toho moc nedovolili, zaslouženě jsme vyhráli,“ řekl asistent trenéra SK Sigma Jiří Neček pro klubový web. „Rádi bychom na sobotu navázali, ale každé utkání je jiné. Hrajeme venku, bude to také o tom, co nám Boleslav dovolí. Uvidíme, jak se obě mužstva připraví. Očekávám kvalitní a náročné utkání. Boleslav hrála na Spartě velice ofenzivně a herně vypadala solidně,“ podotkl.

Boleslav bojuje o záchranu, po podzimní změně trenéra udělala během zimní pauzy také obměnu v kádru. „Změny jim přinesly oživení. Především je pro ně důležité, že se jim po zranění vrátil Marek Matějovský, který dává hře punc. Má skvělé skryté přihrávky. Pro Boleslav je jeho návrat velkým povzbuzením. Čeká nás bojovný a důrazný soupeř,“ uvedl Neček.

Sigma do utkání nepůjde kompletní, stopku na jeden zápas za čtyři žluté karty má záložník Radim Breite. Zraněný je útočník Jáchym Šíp, v nominaci nebude ani obránce Milan Kerbr, který není stoprocentně připraven.

Utkání FK Mladá Boleslav versus SK Sigma Olomouc se hraje v úterý 2. února od 15.00 (rozhodčí Alex Denev – Kamil Hájek, Jan Dohnálek).

Pravděpodobné sestavy
FK Mladá Boleslav: Diviš – Řezník, Šimek, Křapka, Preisler – Pech, Matějovský – Douděra, Budínský, Ladra – Jiří Klíma. Trenér Karel Jarolím.
SK Sigma Olomouc: Mandous – Sladký, Hubník, Poulolo, Zmrzlý - Zahradníček, Houska, Daněk, González, Hála – Nešpor. Trenér Radoslav Látal.

Další články