Zde může být vaše reklama.

Semifinále MOL Cupu Sigma doma Liberec nezvládla a v poháru končí

Sigma doma Liberec nezvládla a v poháru končí

foto: Petr Pelíšek

17. 06. 2020 - 19:06

Fotbalisté SK Sigma Olomouc hráli dnes doma na Andrově stadionu semifinále MOL Cupu proti FC Slovan Liberec. Hanákům se duel nepovedlo zvládnout a o druhou nejvýznamnější tuzemskou trofej si nezahrají.

Trenér Radoslav Látal poslal do zápasu sestavu v nejsilnějším možném složení, vrátil do ní hráče, které nechal při nedělní lize odpočívat. Jen na tribuně zůstali Miloš Buchta, Martin Nešpor, Václav Pilař, Jan Štěrba, Milan Kerbr a Tomáš Zlatohlávek.

Utkání začalo v opatrném tempu, oba soupeři se pečlivě hlídali a nepouštěly se do nějakých větších šancí. O kousek aktivnější byla přece jen Sigma, ale nebylo jí to nic platné. Po první půlce prohrávala. A rozhodly o tom dvě standardní situace. Roh ve 29.minutě ještě olomoucká obrana odvrátila, ale opakovaný centr zprava si našel na zadní tyčce zcela volný Pešek a Liberec vedl. V nastaveném čase pak přidal druhou branku pěknou trefou přes zeď z přímého kopu Alibekov.

Pět minut po přestávce měla Sigma první tutovku v utkání. Po centru zprava střílel z voleje Juliš, ale míč poslal o metřík nad. V 54. minutě už tato spolupráce klapla. Zahradníček nacentroval zprava a Juliš hlavou potvrdil parádní jarní střeleckou formu – 1:2. A za dalších pět byli v akci zase oni dva. Zahradníček načechral zprava, Juliš zakončil z voleje na malém vápně, jeho ránu na první tyči lapil brankář Knobloch.

Sigma se snažila dát druhou branku, ale nedařilo se. Naděje se zvýšila sedmnáct minut před koncem, kdy byl hostům po druhé žluté kartě vyloučen Kuchta. Vzápětí napadl Baluta v přerušené hře Housku, ale nepochopitelně za to dostal jenom žlutou kartu. Zápas gradoval. Ale nějakou velkou šanci, to se Sigmě nepodařilo vytvořit. Až šest minut před koncem po průniku Hály zleva zakončil vedle Yunis. V 88. Minutě měl srovnání na noze Juliš. Obrana na něj zapomněla, zůstal sám před bránou, ale žel bohu pro domácí přestřelil.

„Je to pro nás obrovské zklamání. Sezonu jsme ještě mohli zachránit. Bohužel. Jako iks zápasů jsme nezvládli, tak to bylo podobné. První poločas jsme si nechali dát dva góly po našich chybách. Ve druhém jsme se zvedli, Zahradníček to trošku oživil. Ale pak už to bylo i po vyloučení jen křeč. Cíl jsme bohužel nesplnili," řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

„My jsme trošku pozměnili sestavu, potřebovali jsme pošetřit Malinského s Kuchtou, kteří už toho mají hodně. Chtěli jsme zesílit střed hřiště, ne napadat tak vysoko, protože už ubývají síly. To se nám dařilo, chodili jsme do brejků. A po první půlce vedla dva nula. Soupeř snížil na začátku druhé půlky, po vyloučení Kuchty to bylo perné, ale naštěstí jsme to přežili v deseti. A nešlo se do prodloužení, tam už by to bylo velmi těžké v deseti," uvedl trenér Liberce Pavel Hoftych.

SK Sigma Olomouc – FC Slovan Liberec 1:2 (0:2)

Branky: 54. Juliš - 29. Pešek, 45+1 Alibekov. Rozhodčí: Orel – Blažej, Hock. ŽK: Houska, Beneš – Mara, Kuchta, Knobloch. ČK: 73. po 2. ŽK Kuchta. Diváci: 1807.

SK Sigma: Mandous – Sladký (46. Zahradníček), Jemelka, Beneš, Vepřek (83. Greššák) –González (77. Yunis), Houska, Breite, Chytil, Falta (65. Hála)– Juliš. Trenér Radoslav Látal.

Liberec: Knobloch – Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Mikula – Mara, Alibekov – Pešek (90. Kristian), Hromada (58. Kuchta), Zeman (58. Malinský)– Baluta (82. Rondič). Trenér Pavel Hoftych.

Další články