Zde může být vaše reklama.

První prohra přípravy Sigma doma nestačila na Zbrojovku

Sigma doma nestačila na Zbrojovku

foto: Petr Pelíšek

05. 08. 2020 - 12:38

Fotbalisté SK Sigma Olomouc hráli ve třetím utkání přípravy na nový soutěžní ročník FORTUNA:LIGY doma na Andrově stadionu proti Zbrojovce Brno. Většinu zápasu Hanáci nováčka první ligy přehrávali, téměř k ničemu ho nepustili, ale nakonec prohrála nula dva.

V olomoucké sestavě poprvé nastoupil útočník Dominik Radič, který v SK Sigma den před utkáním podepsal smlouvu na dva roky. Pro zranění chyběli stopeři Vít Beneš a Jan Štěrba, do utkání nezasáhli ani Milan Kerbr a Pablo González. Naopak v nominaci byl záložník Ondřej Hapal, syn klubové legendy.

Hanáci se do soupeře zakousli hned od první minuty. Hrálo se převážně před brněnskou bránou, kterou hájil olomoucký odchovanec Martin Šustr. Ten mě co dělat. Dost šancí Sigma nezakončila přesně, jako třeba Zifčák nebo Chytil. Ale pro dalším pokusům musel Šustr zasahovat. Vyrazil hodně povedenou střelu Daňka i tutovku Chytila po průniku Látala. Ve 36.minutě měli hosté štěstí, když Zifčák z tutové pozice minul. Hosté se probrali až před přestávkou, ale bylo to pro Sigmu hodně nebezpečné. Šanci Hladíka i dvě střely Koudelky v rychlém sledu ale stačila obrana zblokovat.

Po přestávce se napřed pokračovalo v podobném duchu. Po chybě obránce měl tutovku Nešpor, ale nedal. Pak v 55.minutě trefil Nešpor břevno. O deset minut později šel sám na brankáře Zahradníček, ovšem ani on neproměnil. Brněnský gólman míč vyrazil, úspěšná nebyla ani dorážka Yunise. Za neproměněné šance, jak už to tak bývá, Brno Sigmu potrestalo. V 69. minutě obrana zaspala po centru zprava a deseti minut před koncem po standardce.

„Ještě jsme rotovali dvě jedenáctky, naposledy, od soboty najedeme na režim devadesáti minut. Hrajeme proti Pardubicím, pak máme doma generálku s Prostějovem. To už budeme chystat základní sestavu na první mistrovské utkání. V zásadě by to mělo být tak, jako v prvním poločase proti Brnu, ale může se to lišit, můžou tam být nějak změny,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Poprvé za Sigmu nastoupil útočník Randič. „Je s námi krátce, nastoupil na třicet minut. Věřím, že nám pomůže. Těžko střílíme góly, to je náš problém, s tím pořád bojujeme. Randič šel ještě po zápase běhat, kontrolujeme jeho tepové frekvence. Dovolenou měl jen pět dní, trénoval v nějakém rytmu, doufám, že to bude dobré. Sledovali jsme ho delší čas, chtěli jsme ho už v zimě, ale byl pod smlouvou. Nyní o něj měli zájem další ligové kluby, i z Polska. Domluvili jsme se s ním,“ uvedl Látal.

Další pčípravný zápas hraje SK Sigma v sobotu v Lázních Bohdaneš proti Pardubicím (17.00).

SK Sigma Olomouc – FC Zbrojovka Brno 2:0 (0:0)

Branky: 69. Růsek, 80. Ševčík. Rozhodčí: Dubravský – Horák, Antoníček. ŽK: Vintr. Diváci: 456.

SK Sigma: 1.poločas: Mandous - Látal, Hubník, Jemelka, Vepřek - Zifčák, Daněk, Houska, Hála – Chytil, Radič (30. Nešpor). 2. pol.: Reichl – Sladký, Greššák, David (75. Daněk), Zmrzlý – Zahradníček, Hapal, Breite, Falta, Šíp – Nešpor (60. Yunis). Trenér Radoslav Látal.
Brno: 1. poločas: Šustr – Štepanovský, Dreksa, Šural, Moravec – J. Sedlák, Čermák – Hladík, Koudelka, Fousek – Přichystal. 2. pol.: Floder – Bariš, Dreksa, Endl, Moravec – M. Vintr, Vaněk, Čermák, Šumbera – Růsek, Zikl. Trenér Miloslav Machálek.

Další články