Zde může být vaše reklama.

Remízové loučení Sigma doma nezvládla Bohemians

Sigma doma nezvládla Bohemians

foto: Petr Pelíšek

14. 12. 2019 - 17:28

Fotbalisté SK Sigma Olomouc poslední mistrovský zápas letošního roku nezvládli. Doma jen remizovali s Bohemians Praha, když po prvním poločase prohrávali. Fanoušci nebyli spokojení, kotelníci po utkání skandovali Látal ven.

Do první nadějné příležitosti se dostal Havel, jehož zakončení doprostřed branky vyrazil Mandous na roh. Z něj pak hlavičkoval těsně vedle Jindřišek. V 16. minutě předvedli hezkou kombinační akci domácí. Na jejím konci střílel Plšek vedle. O deset minut později napřáhl z 25 metrů González, jehož ránu k tyči vyrazil brankář Le Giang na roh. Po půl hodině hry měnilo skóre. Ze závaru před brankou nejdříve trefil tyč Vacek a pak přesně dorážel Havel. Le Giang se vyznamenal v 36. minutě, kdy vytěsnil Sladkého pokus.

Hanáci srovnali po deseti minutách druhého poločasu. Podaný hodil aut na brankáře Le Gianga, který odkopem trefil napadajícího Faltu, a od olomouckého záložníka se míč odrazil do branky. V 60. minutě Sigma málem otočilaí skóre. Ve dvou velkých šancích se zjevil González, ani jednu z nich však nevyužil. Nejdříve zakončoval z dobré pozice do břevna, být pozornější, ještě mohl dorážet, a o malou chvíli později brankáře obhodil, ale těsně minul. Pak vystřelil zdálky Vepřek a nenápadným pokusem trefil levou tyč branky Le Gianga. Rozhodnout mohl tři minuty před koncem po skrumáži ve vápně Hála, ale brankář Bohemians jeho pokus k levé tyčce reflexivně vyrazil an roh.

"Do zápasu jsme vstupovali s velkými problémy. Spoustu hráčů jsme měli zraněných a dva ze základní sestavy byli vykartovaní. Utkání bylo o dvou různých poločasech. První jsme absolutně prospali, nedostali jsme se do hry, měli jsme snad jen jednu střelu na bránu, jinak jsme ji neohrozili. O poločase byla bouřka v kabině. Přeskupili jsme řady, začali jsme hrát na čtyři obránce a výkon se zlepšil. Podařilo se nám vyrovnat po soupeřově velké chybě. A měli jsme i další příležitosti, kdy jsme mohli utkání dovést do úspěšného konce, ale bohužel se nám to nepodařilo. Jsme zklamaní," řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:1)

Branky: 55. Falta - 30. Havel. Rozhodčí: Hocek - Dobrovolný, Flimmel. ŽK: Vepřek, Jemelka, Zima - Podaný, Hůlka. Diváci: 2412.

SK Sigma Olomouc: Mandous - Sladký (85. Texl), Štěrba (25. Zima), Jemelka, Vepřek - Zahradníček (66. Hála), González, Zmrzlý, Plšek, Falta - Chytil. Trenér Radoslav Látal.
Bohemians: Le Giang - Köstl, Hůlka, Krch - Havel, Vacek (63. Bederka), Jindřišek, Hronek, Podaný (80. Záviška) - Nečas, Vodháněl (87. Keita). Trenér Luděk Klusáček.

Další články