Zde může být vaše reklama.

Nepovedené loučení Sigma doma nezvládla zápas se Zlínem

Sigma doma nezvládla zápas se Zlínem

foto: Petr Pelíšek

19. 12. 2021 - 17:41

Fotbalistům SK Sigma Olomouc se letošní poslední utkání nepovedlo. Hanáci doma na Andrově stadionu v 19. kole FORTUNA:LIGY jen remizovali se Zlínem. A přezimují na desáté příčce. Pro Sigmu je nerozhodný výsledek velkou smolnou ztrátou, měla mnoho šancí, trefila tyčku, ale doplatila za planou koncovku.

V olomoucké sestavě opět chybělo mnoho hráčů. Hrát vzhledem ke zranění, nemoci nebo rekonvalescenci nemohli David Vaněček, Pavel Zifčák, Jakub Yunis, Jan Fiala, Jegor Golenkov, Martin Hála a Václav Jemelka. A také Pablo González, který měl stopku za červenou kartu. Naopak po velmi dlouhé pauze se zpět do akce vrátil Juraj Chvátal.

Na začátku byl v oťukávacích minutách o něco aktivnější Zlín, ale záhy došlo na obrovské šance Sigmy. V 16. minutě si Sigma vytvořila první velký závar před bránou hostů, zakončení Breiteho ani Růska k úspěchu nevedlo. O dvě minuty později šel po akci Daňka a faulu na něj při poskytnuté výhodě sám na bránu Růsek, ovšem minul levou tyčku. Ve 22.minutě byl po centru Daňka zleva v dobré palebné pozici Breite, leč nebyl přesný. K dalším obrovským šancí došlo ve 23. minutě. To byli hosté v ohni hned čtyři střel běh pár chvil. Dvě střely Zmrzlého ani dvě Růska ale změtí zlínských těl do sítě neproletěly. Ve 25. minutě už to vyšlo. Po rozehraném rohu centroval zprava Spáčil, našel na zadní tyčce volného Růska, který hlavou zakončil přesně. Po půlhodině mohl zničehonic Zlín srovnat, naštěstí pro domácí hlavičkoval po rohu Vraštil nad. Dvě minuty před přestávkou měla tutovku po rohu také Sigma. Centr Zmrzlého usměrnil na bránu Spáčil, gólman Rakovan stačil míč vytáhnout nad břevno. A tak šli Hanáci do šaten s hubeným jednobrankovým náskokem.

V úvodu druhé půlky mohla Sigma přidat jistící gól. V 57. minutě se z pravé strany skvěle uvolnil Růsek, našel na zadní tyčce nabíhajícího Zahradníčka. Hanáckou radost ale změřil výtečným zákrokem zlínský brankář Rakovan. O dvě minuty později měli hosté štěstí, Breiteho střela zpoza šestnáctky skončila na pravé tyčce, od které se navíc odrazila přímo ke gólmanovi. Nedáš-dostaneš zafungovalo rychle. Ve 63. minutě totiž po centru zleva srovnal hlavou Fantiš. Hanáky to dokonale zmrazilo a utkání pak už dohráli v křeči, aniž by si vytvořili nějakou vyloženou šanci. Zlín jednu dobrou možnost měl, přímý kop Hlinky ovšem brankář Stejskal vyrazil.

„Je to zase zklamání z výsledku, jako minulý víkend v Budějovicích. Určitě jsme měli ke třem bodům blíže. Na druhou stranu není třeba lhát, výkon nebyl podle našich představ. Bylo tam poměrně dost nepřesností a málo kvality v přechodové fázi. Nicméně jsme si v prvním poločase vytvořili dost příležitostí na to, abychom rozhodli. Byly tam tři čtyři možnosti k tomu, abychom skórovali. Do vedení jsme šli po standardce. Pak jsme měli nějaké příležitosti v úvodu druhé půlky, hosté potom po ojedinělé akci vyrovnali. Následně jsme už neměli úplně sílu k tomu, abychom se zápasem ještě něco udělali. Bod je v naší situaci určitě málo,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – FC FASTAV Zlín 1:1 (1:0)

Branky: 25. Růsek – 63. Fantiš. Rozhodčí: Orel – Kříž, Váňa. ŽK: Zmrzlý – Procházka. Diváci: 1000.

SK Sigma: Stejskal – Chvátal, Vepřek, Hubník, Zmrzlý (69. Beneš) – Zahradníček (69. Matoušek), Spáčil, Greššák, Breite, Daněk (80. Uriča) - Růsek. Trenér Václav Jílek.
Zlín: Rakovan – Fantiš, Simerský, Vraštil, Procházka – Conde, Tkáč (81. Fillo) – Poznar, Hlinka (90+3. J. Kolář), Reiter (81. Matejov) – Čanturišvili (90. Nečas). Trenér Jan Jelínek.

Další články