Zde může být vaše reklama.

Chytil rozhodl Sigma doma porazila Liberec

Sigma doma porazila Liberec

foto: Petr Pelíšek

24. 04. 2022 - 18:06

Sérii zápasů o konečné umístění ve střední pasáži tabulky, a s tím spojenou finanční odměnu, dnes rozehráli domácím zápasem proti Liberci fotbalisté SK Sigma Olomouc. Hanáci zvítězili, rozhodl o tom už v prvním poločase Mojmír Chytil. Ve druhé půli byl duel přerušen pro krupobití, pak se za vytrvalého deště dohrálo i s téměř patnáctiminutovým nastavením.

O tom, že by byl kádr kompletní a bez absencí, si může trenér Václav Jílek nechat jenom zdát. A jinak to nebylo ani dnes. Aktuální zdravotní stav do zápasu nepustil Lukáše Greššáka, Jana Navrátila, Jiřího Spáčila, Tomáše Zahradníčka, Jakuba Yunise, Jakuba Matouška, Pabla Gonzáleze, Florenta Poulola  ani Davida Vaněčka. V olomouckém kádru už pak není Martin Hála, s tím se klub dohodl na předčasném ukončení smlouvy.

Sigma vstoupila do zápasu v zásadě dobře a aktivně. A stejně jako ve středu proti Spartě se prosadili záhy po začátku. Už v 17.minutě se trefil pravačkou k levé tyčce přesně Chytil a Hanáci vedli. O pět minut později byl v zajímavé palebné pozici Růsek, ale z úhlu bombou přestřelil. Další dobré možnosti pak ještě do přestávky měli Chytila Růsek, naopak hosté byli v ofenzivě prakticky nuloví.

Ve druhém poločase se to ale změnilo. Sigma, po střídání Daňka v první půli, vystřídala podruhé, ze hry šel Beneš. A to hostům pomohlo. Liberec byl rázem aktivnější a Olomoucké přitlačil. Ale Sigma hrozila z brejků. Po prvním z nich zakončoval Chytil, ale protihráč mu v posledních chvíli střelu zblokoval. V 55.minutě se dostal do tutovky Zifčák, ovšem libereckého brankáře neprostřelil. Po hodině hry měl velkou možnost srovnat Rabušic, ale minul. V 64.minutě byl duel přerušen pro silné krupobití. Pak se pokračovalo po třinácti minutách. V 80.minutě šel sám na brankáře Zmrzlý, ale gólman opět hosty podržel.  Zápas spěl k těsné výhře Sigmy, dohrávalo se za vytrvalého deště. V poslední minutě dlouhé nastavení mohl srovnat Tupta, ovšem brankář Macík Sigmu skvěle zachránil.

„Myslím si, že naše vítězství je zasloužené, byť hra byla celkem vyrovnaná. Ale měli jsme více brankových příležitostí než hosté, byť nás v závěru podržel fantastickým zákrokem Macík. Jsme na dobré cestě, abychom to zvládli. Kaňkou je zdravotní stav, přibyli na marodku Daněk a Beneš, to mi trošku radost kalí,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

„Vstoupili jsme do utkání docela dobře, ale po chybě dostali gól. Byli jsme dobře na míči, ale více šancí měli, po našich chybách domácí. Náš výkon se zlepšoval, ale chyby tam byly pořád. Prohráli jsme nula jedna, ale cítíme, že máme na to, abychom Sigmu doma porazili,“ řekl trenér Liberce Luboš Kozel.

SK Sigma Olomouc – FC Slovan Liberec 1:0 (1:0)

Branka: 17. Chytil. Rozhodčí: Petřík – Ratajová, Černoevič. ŽK: Růsek – Hilál, Stoch. Diváci: 2237
SK Sigma: Macík – Beneš (46. Zifčák), Hubník, Jemelka – Chvátal, Breite, Daněk (16. Slaměna, 63. Hadaš), Sedlák, Zmrzlý – Růsek (90+13. Uriča), Chytil (63. Vepřek). Trenér Václav Jílek.
Liberec: Vliegen – Koscelník (75. Matoušek), Gebre Selassie, Purzitidis, Mikula – Frýdek (46. Višinský), Tiéhi, Havelka (87. Michal), Tupta – Rabušic (75. Hilál), Alijagić (90+1. Stoch). Trenér Luboš Kozel.

Další články