Zde může být vaše reklama.

Nepovedený zápas Sigma doma prohrála s Pardubicemi

Sigma doma prohrála s Pardubicemi

foto: Petr Pelíšek

03. 04. 2021 - 16:59

Fotbalisté SK Sigma Olomouc už po repre pauze zase hrají. Ve 25. kole FORTUNA:LIGY měli na Andrově stadionu za soupeře FK Pardubice. A zápas proti nováčkovi se jim nepovedl. Prohráli brankou po hrubce v závěru zápasu.

V olomoucké sestavě scházeli pro zranění obránce Michal Vepřek a záložník Lukáš Greššák, také pravý bek Radek Látal, který měl stopku za čtyři žluté karty. V nominaci na zápas nebyli útočníci Dominik Radič s Jáchymem Šípem, stoper Jan Štěrba a záložník Patrik Slaměna.

Zápas pro olomoucký tým nezačal zrovna ideálně. Pardubice hned začaly ukazovat, že se jim v této sezóně daří a nemají strach z nikoho. A mohly jít rychle do vedení, naštěstí pro Sigmu trefil Ewerton v 11.minutě z přímého kopu pravou tyčku. První šanci za Hanáky měl o šest minut později Hubník, po přímém kopu ovšem hlavičkoval nad. Po chvíli už to vypadalo na gól, když po rohu hlavičkoval Daněk, ale jeden ze zadáků stačil míč vykopnout. Ve 27.minutě už Sigma míč do brány dopravila, povedlo se to Yunisovi, jenže stav se neměnil, protože byl máván ofsajd. Potom už mnoho šancí k vidění nebylo, takže po prvním poločase to bylo nula k nule.

Ani po přestávce se moc nedařilo ofenzivním hráčům překonat dobře pracující obrany. Po hodině hry vyšla povedená akce hostům, Ewerton minul pravou tyčku. Sigma se svých šancí dočkala patnáct minut před koncem. Nejprve Zifčák neprostřelil vyběhnuvšího brankáře Letáčka. A vzápětí pardubickému gólmanovi pomohla pravá tyčka, to bylo po ráně Gonzáleze. Zdálo se, že duel skončí bezbrankovou plichtou. Jenže nakonec bylo všechno jinak. V 84.minutě trefil Mandous po malé domů od Breiteho pouze atakující Hufa. Ten přihrál Ewertonovi, který pak už neměl moc práce poslat míč  do brány bez gólmana.

"První poločas byl z naší strany ospalý a absolutně bez zájmu, bylo to vlažné. Nevyhrávali jsme souboje, hráli jsme bez agresivity. Od 65. minuty, kdy jsme to prostřídali, jsme se trochu začali dostávat do šancí. Měli jsme dvě velké, které jsme neproměnili. Pak jsme udělali chybu, za kterou nás soupeř potrestal. Po takové porážce jsme rádi, že nás v úterý čeká zápas se Slováckem a nepotáhne se to s námi celý týden. Hráči mě ale šíleně naštvali,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

SK Sigma Olomouc – FK Pardubice 0:1 (0:0)

Branka: 84. Ewerton. Rozhodčí: Julínek – Podaný, Lakomý. ŽK: González, Beneš, Houska – Prosek, Letáček. Hráno bez diváků.

SK Sigma: Mandous – Breite, Beneš, Hubník, Zmrzlý – González, Mihalík (69. Zifčák), Houska (60. Nešpor), Daněk, Hála – Yunis (60. Chytil). Trenér Radoslav Látal.

Pardubice: Letáček – Čihák, Toml, Prosek, Čelůstka – Hlavatý, Tischler (88. Jeřábek), Kostka, Ewerton – Černý (66. Pfeifer), Huf (87. Lee). Trenér Jaroslav Novotný.

Další články