Zde může být vaše reklama.

Těsná porážka Sigma doma prohrála se Slavií

Sigma doma prohrála se Slavií

foto: Petr Pelíšek

09. 05. 2021 - 19:28

Fotbalisté SK Sigma Olomouc ve 31.kole FORTUNA:LIGY prohráli doma na Andrově stadionu se Slavií Praha. Před necelou tisícovkou diváků bojovali statečně, nakonec je o zisk jednoho bodu připravil rohový kop hostů krátce před koncem.

Trenér Radoslav Látal sice před utkáním naznačoval nějaké možné změny v sestavě vzhledem k prověření mladých hráčů, ale nakonec Sigma nastoupila ve složení obvyklé pro poslední ligová kola. V nominaci k zápasu chyběli pro zranění Lukáš Greššáka a Jakub Yunis, jen na tribuně zůstali Pavel Zifčák, Michal Vepřek, Jan Štěrba, Jáchym Šíp a Dominik Radič. Naopak poprvé na lavičce byl od svého zimního příchodu do klubu záložník Jean Luc Assoubre z Pobřeží Slonoviny.

Sigma hrála před jedenácti dny doma se Slavií čtvrtfinále poháru, to pražskému celku podlehla nula tři. Z toho se dostatečně poučila a tentokrát držela čerstvého ligového mistra na distanc. I tak ale byli přece jen o něco nebezpečnější hosté. Ale v zakončení nebyli přesní. Vzrušení přinesla až 30. minuta. To Kuchta po souboji s olomouckými stopery upadl, rozhodčí Marek si vybral faul Poulola a odpískal pokutový kop. Ten se ale po přezkumu videa nakonec změnil v přímý volný. Z toho se stav nezměnil. Podobně to platilo i o Sigmě, za tu měl v první půlce velkou šanci Poulolo, po standardní situaci hlavičkoval vedle levé tyčky.

Po změně stran byl obraz hry podobný. Sigma pracovala pečlivě v defenzivě, hostům mnoho prostoru nedávala. Jenže se jí nedařilo směrem dopředu v podstatě nic. Když už měla nějaký čas a prostor k něčemu nebezpečnému, pokaždé to skončilo špatnou finální fází, nepřesností. Sigma měla jednu velkou šanci, jako v první půlce to bylo ze standarky. Tentokrát Zmrzlý z přímého kopu o kousek minul pravou tyčku. Hostům nepomohl k nějakým lepším útočným akcím, které by vyplynuly ze hry, ani střídání. A tak se zdálo, že utkání skončí bezbrankovou remízou. Jenže dvanáct minut před koncem prodloužil centr z rohu na první tyčce Kuchta a bylo rozhodnuto.

„Zápas byl trošku odlišný od toho v poháru, byli jsme dnes důstojnějším protivníkem. Chtěli jsme soupeře presovat, ale bohužel ve finální fázi nejsme schopni dohrát akce. Měli jsme do otevřené obrany spoustu možností, ale všechno to zkazíme. Kvalita do zakončení nám chybí. Byl to remízový zápas, ale po standardní situaci jsme se dopustili jedné chyby. Ale myslím, že jsme dneska dřeli, chtěli udělat dobrý výsledek, jsme z toho zklamaní,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

SK Sigma Olomouc – SK Slavia Praha 0:1 (0:0)

Branka: 78. Kuchta. Rozhodčí: Marek – Paták, Novák. ŽK Hubník, Poulolo, Daněk, González, Látal– Zima, Oscar. Diváci: 967.

SK Sigma: Mandous – Látal, Hubník, Poulolo (60. Beneš), Zmrzlý (79. Mihalík) – González, Breite, Houska, Hála (60. Sladký), Daněk (82. Assoubre) – Nešpor (60. Chytil). Trenér Radoslav Látal.

SK Slavia Praha: O. Kolář – Bah, Kúdela, Zima, Oscar – Holeš, Provod (19. Hromada) – Van Buren (55. Sima), Stanciu (46. Olayinka), Lingr (55. Tecl) – Kuchta (82. Júsuf Hilál). Trenér Jindřich Trpišovský.

Další články