Zde může být vaše reklama.

Na závěr roku prohra Sigma doma s Jabloncem vedení neudržela

Sigma doma s Jabloncem vedení neudržela

foto: Petr Pelíšek

22. 12. 2020 - 16:50

Ve 14. kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma proti Jablonci. A byl to souboj čtvrtého se třetím v tabulce, navíc duel dvou celků, které mají v posledních týdnech solidní formu a pravidelně bodují.

Na Andrově stadionu patřil začátek zápasu hostům. Jablonec byl živější, aktivní, bylo ho plné hřiště. Ale olomoucká defenziva platonickou převahu soupeře ustála, nedovolila soupeři, až na střelu Pilaře zdálky, nic zásadního. A s přibývajícím časem se Sigma začala dostávat do tempa a rozdíl byl rázem pryč. No začalo z toho pramenit i nebezpečí pro hosty. Pokusy Gonzáleze k ničemu nevedly. Ale pak už Hanáci slavili gól. To bylo ve 24.minutě a po centru zleva se hlavou trefil k pravé tyčce Chytil. Ovšem vedení, to Sigmě dlouho nevydrželo. O dvanáct minut později se udála podobná akce na druhé straně a po hlavičce Doležala bylo srovnáno. Do přestávky mohla mít Sigma vedení zpět, ale Yunis nezakončil včas, pak Chytilovi nesedla ideálně střela z tutové pozice.

Do druhé půlky trenér Radoslav Látal střídal. Ze hry šli Breite a Yunis, naopak do akce Greššák a Nešpor. Hned na začátku druhé půlky měli domácí štěstí, když Doležal trefil břevno. V 50. minutě střílel z hranice šestnáctky Falta, o půl metru minul levou tyčku. Ale stejně jako v prvním poločase se hrál rychlý fotbal, oba mančafty byly aktivní, chtěly, pořád se něco dělo. Jen úplně vyložené šance chyběly. Až v 64. minutě se proháčkoval do dobré pozice Chytil, ale nevystřelil včas. Vzápětí se děly věci ve vápně Sigmy. Zelený centroval, trefil Sladkého do ruky a rozhodčí odpískal pokutový kop. Penaltu Ladra proměnil a hosté vedli. Sigma tedy potřebovala dát nějaký ten gól, jenže velké šance nepřicházely. Dvanáct minut před koncem Hanáci oživili ofenzivu dvěma střídáními. Ale když dal sedm minut před koncem Doležal hlavou třetí jabloneckou branku, bylo rozhodnuto.

„Myslím, že jsme odehráli asi nejlepší utkání. Byli jsme od začátku aktivní, zaslouženě jsme vyhráli. Měl jsem respekt z Olomouce, když jsem ji viděl na Baníku. Jsem rád, že se Doležal vrací do formy, jsem s ním spokojeni. Martin je pro nás důležitý. Jsem rád, že jsme vyhráli, byl to dobrý fotbal," řekl trenér Jablonce Petr Rada.

„Nevstoupili jsme to zápasu dobře, nefungoval nám střed hřiště, prohrávali jsme osobní souboje. Sice jsme vedli, ale nehráli jsme dobře. Myslím, že jsme si dneska ani body nezasloužili. Jablonec podal velmi dobrý výkon, hrál disciplinovaně. V tom, v čem jsme dominovali v Ostravě, jsme dneska nestačili," řekl trenér Sigmy Radoslav Látal.

SK Sigma Olomouc – FK Jablonec 1:3 (1:1)

Branky: 24. Chytil – 36. a 83. Doležal, 65. (pen.) Ladra. Rozhodčí: Hocek – Dobrovolný, Dohnálek. ŽK: Hubník - Krob, Hübschman, Martinec. Hráno bez diváků.
SK Sigma: Mandous – Sladký (78. Látal), Hubník, Poulolo, Vepřek – González (84. Zahradníček), Breite (46. Greššák), Houska, Chytil, Falta (78. Hála) – Yunis (46. Nešpor). Trenér Radoslav Látal.
Jablonec: Hanuš – Holík, Martinec, Zelený, Krob – Hübschman – Pleštil (68. Jovović), Považanec (90. Hrubý), Ladra, Pilař (76. Podaný)– Doležal. Trenér Petr Rada.

Další články