Zde může být vaše reklama.

Čekání na výhru trvá Sigma doma ztratila dobře rozehraný zápas

Sigma doma ztratila dobře rozehraný zápas

foto: Petr Pelíšek

02. 11. 2019 - 16:16

V 15. kole FORTUNA:LIGY měli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma na Andrově stadionu za soupeře Mladou Boleslav. Hanáci měli utkání velmi dobře rozehrané, vedli už o dvě branky.

Do zápasu vstoupili mnohem aktivněji domácí. Už ve čtvrté minutě musel Budínský důrazným odkopem řešit spletitou situaci před Stejskalem. Nicméně Sigma se vedoucího gólu dočkala poměrně brzy. Centr z pravé strany prošel šestnáctkou až k Plškovi a nejlepší střelec Hanáků otevřel skóre. Nemuselo zůstat u jednoho gólu. Vzápětí hlavičkoval nebezpečně Kerbr, po hlavičce Yunise a pokusu Plška musel zasahovat Stejskal, který měl v tomto časovém úseku spoustu práce. Boleslav moc prostoru k ofenzívě neměla. Ve 22. minutě vystřelil Budínský, ale Jemelka pokus ke gólmanovi nepustil. Mimo šla i slabá hlavička Komličenka a pokus Ladry také neměl šanci. Možná i proto ještě do půle posílil útok Mešanovič, který začal duel na lavičce.

Bosenský útočník měl na kopačce vyrovnání v 52. minutě, ale tváří v tvář Buchtovi poslal míč mimo, nicméně tato akce signalizovala větší útočnou aktivitu hostí. Potvrdit ji mohl Budínský, ovšem jeho hlavička zazvonila o tyč domácí branky. Když po rohu zvýšil Beneš hlavou na 2:0, zdálo se, že by Sigma mohla kráčet k pohodovým bodům. Jenže minutu poté obstřelil Fulnek obranu i gólmana a za dalších pár vteřin Budínský zblízka vyrovnal. V dalším průběhu se oba celky snažily strhnout vítězství na svoji stranu. Nebezpečně pálil Ladra, na druhé straně hřiště Hála. Skóre se nezměnilo ani v nastavení, kdy domácí Kerbr při závaru po velkém tlaku trefil břevno.

„Samozřejmě jsme zklamaní z toho vývoje. Měli jsme vytěžit více než jeden bod. V první půlce bylo všechno v pořádku, ale nedali jsme bohužel druhou branku. Pak jsme vedli, podcenili nějaké situace a dvakrát inkasovali. Pak jsme se zase nadechli, chtěli vyhrát, ale bohužel už bylo pozdě. Zase tam byly chyby, které se nám vymstily, v předchozích zápasech,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal. „Mrzí mě hlavně to, že jsme vedli dva nula. Chybí nám nějaký charakter, nestalo se nám to poprvé. Nemám tam člověka, který by to tam dal do kupy, aby to fungovalo. Je to pořád dokola, tak to bohužel je,“ poznamenal. „Inkasované branky, to je problém pracovní činnosti do defenzivy a plnění svých úkolů. Dnes stačilo, aby se hráči stáhli do svých prostorů.  Bylo to tak rychle, že na to nešlo ani reagovat. To se nadechnete a máte tam dva góly,“ poznamenal Látal.

„Remíza je pro nás po tom vývoji dobrá. První půle se nám moc nepovedla. Domácí jsme nestíhali, ti byli výborní v přechodu a zaslouženě vedli. A jen o jednu branku, to pro nás bylo ještě přijatelné. Ve druhém poločasu, přestože jsme dostali druhou branku, jsme byli dominantní. Srovnali jsme, ale v závěru o bod mohli přijít. Myslím, že to bylo vynikající utkání, první půli byla výborná Sigma, ve druhém k tomu přispěly oba týmy,“ řekl trenér Mladé Boleslavi Jozef Weber.

SK Sigma Olomouc – FK Mladá Boleslav 2:2 (1:0)

Branky: 14. Plšek, 62. Beneš – 63. Fulnek, 64. Budínský. Rozhodčí: Ginzel – Vitner, Vaňkát. ŽK: Beneš - Hubínek, Hašek. Diváci: 2370.

SK Sigma: Buchta – Hála (80. Sladký), Beneš, Jemelka, Kerbr – Pilař (67. Texl), Houska, Greššák, González (65. Falta), Plšek – Yunis. Trenér Radoslav Látal.
Mladá Boleslav: Stejskal – Jakub Klíma, Tatajev, Pudil, Fulnek – Budínský, Hašek (36. Mešanović), Hubínek, Bucha (75. Klíma) – Komličenko, Ladra (90. Auer). Trenér Jozef Weber.

Další články