Zde může být vaše reklama.

Povinnost splněna Sigma doma zvítězila nad Karvinou

Sigma doma zvítězila nad Karvinou

foto: Petr Pelíšek

17. 10. 2021 - 18:33

V 11. kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma proti Karviné. Poslední celek tabulky se Hanákům povedlo porazit 2:0, branky dali Antonín Růsek a Pablo González. Hanáci zase zabodovali naplno po čtyřech kolech. Stoper Václav Jemelka odehrál stý zápas v elitní soutěži.

Absence dál sužují fotbalovou Sigmu, byť marodka už se částečně vyprazdňuje. Proti Karviné scházeli Jakub Yunis, David Vaněček, Radek Látal, Kryštof Daněk, Lukáš Greššák a Jan Fiala s Jegorem Golenkovem. Ovšem Greššák už hrál dopoledne za béčko proti Vrchovině a ve stejném čase už měli individuální tréninky Yunis, Látal i Daněk. Na lavičce už pak byl připraven kapitán Roman Hubník, který před týdnem odehrál celý zápas za béčko ve Zlíně.

Vstup do utkání vyšel Hanákům ideálně. Z úvodního tlaku vytěžili branku už v 7. minutě, to po centru Zahradníčka zprava zakončoval Růsek. Další šance Olomoučtí neproměnili a málem se jim to vymstilo. Proti střele Bartošáka vytasil skvělý zákrok brankář Macík. Toho pak po rohovém kopu a hlavičce Buchty zastoupil na brankové čáře stoper Beneš. Ještě do pauzy mohl navýšit olomoucký náskok Hála, nejlepší střelec týmu. Jenže minul hlavou po centru a pak i poté, co šel sám na brankáře. Ten proti němu vyběhl, ale Hála kromě něj přeloboval i bránu.

Druhou jistící branku přidala Sigma osm minut po pauze. Šindelář zastavil postup Zifčáka šestnáctkou nedovoleně a rozhodčí Hocek odpískal pokutový kop. Penaltu proměnil González. Hanáci potom mohli hrát v klidu a přidat nějaké další branky. Jenže spoustu akcí, které byly dobře rozjeté, zastavila špatná finální přihrávka. Přesto měla Sigma ještě tři velké šance. Růsek po průniku a přihrávce Hály minul pravou tyč, pak po centru zprava hlavičkoval z malého vápna kousek vedle. A nakonec se po narážečce se Zmrzlým protáhl do dobré palebné pozice Hála. Vystřel zleva na zadní tyčku, ovšem brankář Bolek stačil konečky rukavic vyrazit míč pryč.

„Cíl byl po čtyřech kolech bez výhry jasný, zvládnout to za tři body. Myslím, že jsme utkání vyhráli zaslouženě i přesto, že jsme nenabídli takovou fotbalovou kvalitu a podívanou, jakou bychom si představovali. V předfinální fázi jsme měli dost situací, které se daly dohrát do gólu,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – MFK Karviná 2:0 (1:0)

Branky: 7. Růsek, 53. (pen.)  González. Rozhodčí: Hocek – Hrabovský, Mikeska. Diváci: 2959.

SK Sigma: Macík – Chvátal, Beneš, Jemelka, Zmrzlý –– Zahradníček (90+1. Matoušek), Breite, González (84. Hubník), Hála (84. Šíp) – Zifčák (70. Sedlák), Růsek. Trenér Václav Jílek.

Karviná: Neuman (46. Bolek) – Křapka (61. Túlio), Buchta, Šindelář, Šehić, Bartošák (79. Nešický) – Stropek, Mangabeira (79. Durosinmi), Qose (61. Bartl) – Svoboda, Siňavskij. Trenér Lubomír Vlk.

Další články