Zde může být vaše reklama.

Proti nováčkovi ligy Sigma hraje další přípravu, doma se Zbrojovkou

Sigma hraje další přípravu, doma se Zbrojovkou

foto: Petr Pelíšek

04. 08. 2020 - 13:00

Třetí přípravné utkání na nový soutěžní ročník FORTUNA:LIGY mají fotbalisté SK Sigma Olomouc na programu první srpnovou středu. Doma na Andrově stadionu budou hrát proti FC Zbrojovka Brno, utkání s nováčkem soutěže bude začínat v 10.00.

Trenér Sigmy Radoslav Látal bude v duelu postrádat dva zraněné stopery, mimo hru jsou Jan Štěrba a Vít Beneš. Zatímco Štěrba má naplánovaný klid a znovu začne trénovat v závěru srpna, Beneš teprve čeká na rezultát lékařů. V sobotu totiž odstoupil z utkání proti Trnavě pro svalové zranění už ve druhé minutě a jak je to vážné, to se ukáže po vyšetřeních. „Samozřejmě to komplikace je. Zaplať pánbůh, že tam máme ještě Greššáka, který na tom postu může také hrát. Máme momentálně tři zdravé stopery,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal. Post stopera doplnil o Jana Davida (2000) z třetiligového béčka. „Máme ho vytipovaného. Je to šikovný fotbalista, jeho výkony v béčku jsme sledovali. Doplnili jsme kádr o něj, bude s námi trénovat. Zůstává s námi, uvidíme, jak na to budeme reagovat. Ale v tuto chvíli jsou stopeři pro nás trošku problém,“ podotkl Látal.

Naopak zpět v tréninku jsou zase záložníci David Houska a Radek Látal. Houska chyběl v sobotu proti Trnavě pro lehčí zdravotní potíže, Látal se vrací po dvou týdnech pauzy a léčení pochroumaného kotníku hned z úvodu přípravy.

Podle klubového webu by měla zase vzhledem k rozložení sil odehrát každý z poločasů jiná jedenáctka s tím, že potom v sobotu proti Pardubicím už by část týmu, blížící se základní sestavě, měla odehrát větší časový úsek.

V dresu soupeře, který si vybojoval postup do FORTUNA:LIGY, je hned pět odchovanců SK Sigma Olomouc. Za áčko Sigmy hrávali na Andrově stadionu brankář Martin Šustr a stoper Pavel Dreksa, mládeží v klubu prošili stoper Jan Hlavica a záložníci Jan Koudelka s Janem Hladíkem. Hlavica ovšem v předchozím přípravném utkání proti Blansku utrpěl zranění v obličeji, takže nejspíš hrát nebude.

Zápas SK Sigma Olomouc versus Zbrojovka Brno se hraje ve středu 5. srpna od 10.00. Vstup je zdarma, přístup diváků možný vchodem číslo 3, otevřena bude pouze hlavní tribuna.

Další články