Zde může být vaše reklama.

Prahnou po třech bodech Sigma hraje doma proti Příbrami

Sigma hraje doma proti Příbrami

foto: Petr Pelíšek

29. 05. 2020 - 15:00

Nejvíc remíz proti nejvíce porážkám. To bude souboj SK Sigma Olomouc versus 1.FK Příbram. Modrá lavina hraje skoro po čtvrt roce zase doma na Andrově stadionu poslední květnovou sobotu. Vzhledem ke stále platným vládním nařízením v boji s ustupující epidemií koronaviru může být na utkání pouze 300 lidí. To v praxi znamená, že se na stadion dostane jen pár vyvolených fanoušků podle klíče, který si stanovil klub. Zápas 26.kola FORTUNA:LIGY má výkop ve 14 hodin.

 

Oba sobotní soupeři odehráli v restartu sezony shodně bezbrankovou remízu. Příbram doma s Ostravou, Sigma v Uherském Hradišti proti 1.FC Slovácko. „Získali jsme plusový bod, jsme rádi, žže jsme neinkasovali, s tím můžeme být spokojeni. V prvním poločase to bylo celkem dobré, dařilo se nám rozehrávka, ale ve finální fázi už ne, měli jsme jen dvě pološancí. Ve druhé půlce už to bylo horší, tam se nám nedařilo udržet vpředu míč, bylo to neurovnané,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Hrát se opět bude s minimálním počtem diváků v ochozech. „Už jsem takové zápasy zažil jako trenér dva v Trnavě v Evropské lize. Je to bez atmosféry, záleží na hráčích, jak se s tím vyrovnají, ale není to nic příjemného. Doufejme, že se co nejdříve fanoušci do ochozů vrátí a pro fotbal to bude důstojnější, Bez diváků to není ono,“ uvedl Látal.

Nyní hraje Sigma doma proti v tabulce poslední Příbrami a jediné, s čím může být z takového duelu spokojená, jsou tři body. „Teď nás čeká důležitý zápas s Příbramí, který potřebujeme zvládnout, potřebujeme body. Chystáme si nějaké herní varianty tak, aby se to podařilo,“ řekl Látal.

Mimo hru jsou pro zranění záložníci Václav Pilař (sval) a Tomáš Zlatohlávek (kotník), hrát nejspíš nebude také útočník Martin Nešpor, který se vrací do potřebné pohody po velkých zdravotních potížích. Naopak hrát už může záložník Pablo González, který měl pro úterní mač v Uherském hradišti stopku za červenou kartu z domácího duelu proti Jablonci.

Utkání SK Sigma Olomouc versus 1.FK Příbram se hraje v sobotu 30. května od 14.00 (rozhodčí Pavel Rejžek – Petr Kotalík, Jiří Pečenka).

Pravděpodobné sestavy

SK Sigma Olomouc: Mandous – Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek - Hála, Houska, Breite, Falta– Chytil, Juliš. Trenér Radoslav Látal.
1.FK Příbram: Melichar - Kvída, Dramé, Kingue, Nový - Tregler, Rezek - Antwi, Zorvan, Polidar - Slepička. Trenér Pavel Horváth.

Další články