Zde může být vaše reklama.

Čtvrtfinále MOL Cupu Sigma hraje doma proti Slavii, zaskočí favorita?

Sigma hraje doma proti Slavii, zaskočí favorita?

foto: Petr Pelíšek

27. 04. 2021 - 14:00

Fotbalisté SK Sigma Olomouc ještě mohou z průměrné sezóny udělat úspěšnou. Jak? Stačí k tomu upět v národním poháru, což v praxi znamená vyhrát tři zápasy. Ovšem to je hodně těžký úkol. Ve čtvrtfinále MOL Cupu hrají Hanáci doma na Andrově stadionu proti Slavii Praha středa 28. dubna, 14.00). A postupujícího z této dvojice pak čeká zápas v semifinále zápas na Spartě.

V úterý po poledni půjde v Olomouci o zápas dvou mančaftů v naprosto odlišném rozpoložení. Sigma doma nevyhrála pět posledních ligových kol, dala jen jednu branku. Naproti tomu Slavia v posledních letec jasně vévodí tuzemskému fotbalu, v sérii ligové neporazitelnosti dokonce vytvořila nový historický rekord. Neprohráli už 41 utkání a překonali dosavadní rekord Sparty z let 1943 až 1946.

Bez ohledu na papírové předpoklady a jasnou roli favorita proti sešívané hosty chtějí udělat v SK Sigma pro postup maximum. „Samozřejmě se o to chceme poprat. I když ta prohra dnes nás bude trošku držet v hlavách. Ale věřím, že se připravíme dobře, někdo už se uzdraví a trošku to protočíme. Bude to o běhání, o rychlosti, budeme chtít udělat maximum pro postup,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Hanáci jedou druhý anglický týden v řadě, což je pro ně vzhledem k rozsáhlejší marodce náročné. „Ubíjí nás to. González už v sobotu také tahal nohy. Jedeme ve čtrnácti patnácti lidech. Bylo tam určité protočení hráčů. Bylo to znát na Mojmírovi Chytilovi, že to trošku brzdil. Jsou to mladí kluci, dá se s nimi pracovat. Ale třeba ani střídání Martina Sladkého nebylo z důvodu výkonu. Už jsme chtěli trochu šetřit se silami s ohledem na další zápasy, rozložit to,“ uvedl Látal po sobotním domácím utkání proti Ostravě.

S pražským týmem přijedou zpět do Olomouce také odchovanci SK Sigma stoper David Zima a záložník Petr Ševčík, kteří coby opory Slavii patří také do národního týmu.

Aktuální soutěžní ročník domácí pohárové soutěže pozná vítěze ve čtvrtek 20. května. Výkop finále MOL Cupu 2020/21 je naplánován na 17,00 hodin a v přímém přenosu ho bude vysílat ČT Sport.

První semifinále se odehraje 28. dubna mezi Plzní a Teplicemi od 17.00, ve stejný den dojde také na odložené čtvrtfinále Olomouce se Slavií s výkopem od 14.00. Následně bude sehráno druhé semifinále, ve kterém Sparta přivítá lepšího z posledního čtvrtfinále na domácím hřišti na Letné 5. května od 17.30. Poslední čtvrtfinále, obě semifinále i finále bude vysílat přímým přenosem ČT sport. Finálové utkání se odehraje na domácím hřišti toho týmu, který se v semifinále podle pohárového koeficientu za posledních pět let umístil na nižší pozici.

Sigma nebude ani pro domácí pohár v kompletním složení. Mimo hru jsou dlouhodobě záložník Lukáš Greššák a útočník Jakub Yunis, v sobotu proti Ostravě chyběli také Michal Vepřek, Tomáš Zahradníček a Martin Hála, kteří by se ale měli do tréninkového procesu záhy vrátit.

Utkání SK Sigma Olomouc versus SK Slavia Praha se hraje ve středu 28. dubna od 14.00 (rozhodčí Emanuel Marek – Marek Podaný, Zdeněk Dobrovolný).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Mandous – Látal, Hubník, Beneš, Zmrzlý - González, Houska, Breite, Daněk  – Chytil, Zifčák. Trenér Radoslav Látal.
Slavia Praha:  Kolář – Masopust, Kúdela, Deli, Bořil – Holeš – Ševčík, Hromada, Stanciu, Oscar – Tecl. Trenér Jindřich Trpišovský.

Další články