Zde může být vaše reklama.

FORTUNA:LIGA Sigma hraje doma se Slavií Praha

Sigma hraje doma se Slavií Praha

foto: Petr Pelíšek

22. 11. 2019 - 14:30

Domácí zápas podzimu čeká v sobotu fotbalisty SK Sigma Olomouc. V utkání 17. kola FORTUNA:LIGY mají na Andrově stadionu za soupeře pražskou Slavii, úřadujícího mistra a aktuálního lídra soutěže. Takže pokud mají být ochozy plné, mělo by to být právě na takové střetnutí.

Slavii se dosud v soutěžním ročníku mimořádně daří. V zatím odehraných šestnácti kolech ještě neprohrála, inkasovala pouze tři branky. „Každý vidí, že forma Slavie je vynikající. Momentálně jsou špičkou českého fotbalu. To mužstvo má určitou tvář. Doma i venku hraje velmi dobře a to, že se dokážou porovnat s top evropskými kluby v Lize mistrů, jen svědčí o vysoké kvalitě,“ řekl trenér SK Sigma Olomouc Radoslav Látal pro klubový web. Sestavu protivníka pro sobotní duel bude vzhledem k právě skončené reprezentační přestávce odhadovat obtížně. „Několik hráčů Slavie nastoupilo za českou reprezentaci. Uvidíme, jestli trenér Trpišovský nechá někoho odpočívat, nebo jeho mužstvo nastoupí v plné sestavě. Slavia má hodně široký kádr, vždy je do poslední chvíle velkým otazníkem, kdo do utkání nastoupí a kdo ne,“ podotkl Látal.

Kouč Sigmy věří, že soupeř bude pro jeho tým dostatečnou motivací. „Pro mě, jako trenéra i jako hráče, bylo vždy každé takové utkání svátkem. Na každé z nich jsem se těšil a každé jsem chtěl vyhrát, zvláště v domácím prostředí. Se Slavií to nyní nebude jinak. A věřím, že celý tým to cítí stejně,“ dodal.

Sigma čeká na vítězství už sedm kol, takže bez ohledu na jméno soupeře už potřebuje nutně zabrat. Jinak už začíná pomalu reálně hrozit sesun v tabulce pod první desítku. A jak trenér Látal se svou družinou využil repre pauzu? „Náš tréninkový režim se během reprezentační přestávky od klasického výrazně nelišil. Během víkendu dostali hráči volno, ale pak už jsme plně naskočili do tréninku. V minulém týdnu navíc proběhlo testování hráčů, které se vždy koná až v zimní přípravě. My jsme ale testy do programu zařadili už teď, jelikož přípravné období bude příliš krátké,“ poznamenal Látal.

Vstupenky na tento duel jsou v prodeji ve Fanshopu i v síti Ticketportal, stojí 300, 250 a 200 korun, u dvou nižších cen je možnost padesátiprocentní slevy pro děti, navíc děti do šesti let mají vstup zdarma bez nároku na místo. Otevřeny budou tribuny západ, východ, sever a jih.

Mimo hru bude útočník Martin Nešpor, který se zotavuje po zdravotním problému, v ligové pauze netrénoval ani brankář Miloš Buchta.

Utkání SK Sigma Olomouc versus SK Slavia Praha se hraje v sobotu 23. listopadu od 17.00 (rozhodčí Pavel Rejžek – Petr Kotalík, Jiří Pečenka).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Mandous – Hála, Beneš, Jemelka, Kerbr - Zahradníček, Plšek, Houska, Pilař, Falta – Yunis. Trenér Radoslav Látal.
SK Slavia Praha: Kolář – Coufal, Kúdela, Frydrych, Bořil – Ševčík, Stanciu, Souček, Hušbauer, Olayinka – Hilál. Trenér Jindřich Trpišovský.

Další články