Zde může být vaše reklama.

FORTUNA:LIGA Sigma hraje doma se Spartou Praha

Sigma hraje doma se Spartou Praha

foto: Petr Pelíšek

21. 02. 2020 - 15:00

První domácí soutěžní zápas čeká fotbalisty SK Sigma Olomouc poslední únorovou neděli. Na Andrově stadionu mají ve 22. kole FORTUNA:LIGY za soupeře pražskou Spartu. Tu v předchozích dvou utkáních na svém stadionu Hanáci dvakrát za sebou porazili 1:0, na podzim na Letné remizovali 3:3. A bodovat, to chtějí i tentokrát.

Modrá lavina rozbila minulou neděli Na Stínadlech Teplice, duel rozhodla už třemi brankami v prvním poločase. A nakonec vyhrála 3:1. To by mělo týmu trenéra Radoslava Látala dodat potřebný klid. Od spodní skupiny totiž odskočili na pět bodů a jen pět bodů ztrácejí na první šestku. Navíc bodovali v pátém utkání v řadě. Samozřejmě tříbodový import z venku je potom vždy nutné potvrdit doma. Což v duelu se Spartou nebude jednoduché. Pražané sice hledají marně formu a fazónu z dnes již dávno minulých sezon, ale po odvolání Václava Jílka tým vede trenér Václav Kotal, takže herní styl a složení sestavy lze nyní jen těžko odhadovat. „Samozřejmě pro nás by bylo lepší, kdyby trenéra neměnili. Takto je u týmu nový kouč a je to pro nás všechno velká neznámá. Jestli udělá změny v týmu nebo ne, jak změní rozestavení a herní styl. To lze těžko odhadovat,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal. „Z mužstva cítím lepší atmosféru, hodně se to změnilo. Věřím, že to v neděli přeneseme na hřiště. A přál bych si, aby přišlo co nejvíce lidí,“ poznamenal Látal.

V olomoucké sestavě se může poprvé objevit záložník Radim Breite. Ten do SK Sigma přestoupil ve čtvrtek ze Slovanu Liberec.

Vstupenky na tento duel jsou v prodeji ve Fanshopu i v síti Ticketportal, stojí 300, 250 a 200 korun, u dvou nižších cen je možnost padesátiprocentní slevy pro děti, navíc děti do šesti let mají vstup zdarma bez nároku na místo. Otevřeny budou tribuny západ, východ, sever a jih.

Mimo hru jsou brankář Michal Reichl, stoper Vít Beneš a útočník Martin Nešpor, ti ze zdravotních důvodů. A vzhledem k podmínce ve smlouvě o hostování nemůže proti Spartě nastoupit útočník Lukáš Juliš. „Už nějaké varianty máme, ale ještě nějaké menší zdravotní problémy, takže uvidíme. Věřím ale, že to bude všechno v pořádku,“ uvedl Látal.

Utkání SK Sigma Olomouc versus AC Sparta Praha se hraje v nedělí 23. února od 17.00 (rozhodčí Pavel Královec – Ivo Nádvorník, Tomáš Mokrusch).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Mandous – Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek - Hála, Houska, Greššák, Breite, Pilař– Chytil. Trenér Radoslav Látal.
AC Sparta Praha: Heča - Vindheim, Hancko, Lischka, Frýdek - Dočkal, Trávník, Krejčí, Kanga, Hložek – Tetteh. Trenér Václav Kotal.

Další články