Zde může být vaše reklama.

Tipsport Malta Cup Sigma hraje finále proti Tirolu

Sigma hraje finále proti Tirolu

foto: Petr Pelíšek

08. 01. 2021 - 14:00

Fotbalisté SK Sigma Olomouc uzavřou krátké herní soustředění na Maltě sobotním finálovým zápasem Tipsport Cupu. Za soupeře mají Hanáci rakouský WSG Swarovski Tirol, hraje se v 18.00. O den později Sigma vyrazí zpět do vlasti a začne se chystat na start FORTUNA:LIGY. Ten ji čeká v sobotu 16. ledna v pražském Edenu se Slavií.

Sigma do finále postoupila po výhře 2:1 nad slovenským Spartakem Trnava. „Doufám, že jsme protrhli tu smůlu. Protože předchozích šest zápasů jsme nevyhráli a v pěti z nich remizovali jedna jedna, když jsme pokaždé vedli. Kdybychom zase remizovali, tak nás asi fanoušci zastřelí. Zase k remíze jedna jedna moc nechybělo. Takže alespoň takový mám dárek a doufám, že se nám pak v lize bude dařit více,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Tirol, pátý celek průběžné tabulky rakouské elitní soutěže, do duelu o celkové prvenství postoupil po výhře 2:0 nad Zbrojovkou Brno. Hanáci sice chtějí uspět, ale přizpůsobovat program zápasu nebudou. „Pořád trénujeme dvoufázově, až do soboty. Nemůžeme na ten zápas brát ohled, protože příprava je strašně krátká. Půjdeme do finále v plné zátěži. Pak budou dva dny na odpočinek a v úterý už nastoupíme co cyklu před utkání se Slavií,“ uvedl Látal.

Utkání SK Sigma Olomouc versus WSG Swarovski Tirol se hraje v sobotu 9. ledna od 18.00, přímý přenos vysílá Nova Sport 1.

Pravděpodobné sestava:
SK Sigma: Mandous – Látal, Beneš, Poulolo, Vepřek – Hála, Houska, Greššák, Breite, González – Nešpor. Trenér Radoslav Látal.
Tirol: Ožegović – Gugganig, Behounek, Rieder, Bauernfeind - Rogelj, Koch, Schnegg, Celic -  Frederiksen, Dedić. Trenér Thomas Silberberger.

Další články