Zde může být vaše reklama.

Nastoupí mladí hráči? Sigma hraje podruhé v týdnu doma

Sigma hraje podruhé v týdnu doma

foto: Petr Pelíšek

27. 06. 2020 - 14:15

Fotbalisté SK Sigma Olomouc zakončí další anglický týden domácím utkání proti MFK Karviná. Střetnutí 3. kola FORTUNA:LIGY se hraje na Andrově stadionu poslední červnovou neděli s výkopem ve 14.30.

Hanáci si úterní bezbrankovou remízou doma s Teplice a s ohledem na další výsledky již zajistili účast v nejvyšší soutěži i pro nový soutěžní ročník. Takže do utkání můžou jít v neděli bez nějakých nervů, stresu a v pohodě. A navíc se dá předpokládat, že zbývající tři mistrovské zápasy využije trenér Radoslav Látal pro testování mladých hráčů, na které se v předchozích kolech tolik nedostalo. „Zachránili jsme se a chtěl bych teď dát příležitost mladým hráčům, kteří tolik možností nedostali. Chceme je vyzkoušet, šanci určitě dostanou. Další zápasy ale chceme zvládnout a rozloučit se s fanoušky vítězstvími,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Na rozdíl od Sigmy má Karviná ještě o co hrát. „Nemáme to ve svých rukou, Zlín dokonale využil prvních dvou domácích duelů, ale pořád věříme. Dokud bude ta šance, budeme se rvát. My někde venku musíme vyhrát. Je to o chybách, kterých se na hřištích soupeř v defenzivě dopouštíme ve větším měřítku. V domácím prostředí hrajeme, myslím si, výborně. Jenže buď dáme dva góly a dva zbytečně inkasujeme, anebo hrajeme vzadu na nulu a v ofenzivě selžeme. To bylo jasně vidět v zápasech s Mladou Boleslaví a Opavou. Nyní už nejde couvnout. Nesmíme udělat chybu, hrát vzadu na nulu a vstřelit nějaký gól! To bude klíč úspěchu v Olomouci,“ řekl pro klubový web asistent trenéra Karviné Marek Bielan.

Sigma doma nevyhrála už šest soutěžních zápasů v řadě, pět v lize a jeden v poháru. V olomoucké sestavě budou scházet obránce Milan Kerbr a záložníci Tomáš Zlatohlávek s Václavem Pilařem.

Zápas SK Sigma Olomouc versus MFK Karviná se hraje v neděli 28. června od 14.30 (rozhodčí Ondřej Berka – Jiří Kříž, Michal Myška).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Buchta – Látal, Štěrba, Jemelka, Vepřek - Zahradníček, Daněk, Zmrzlý, Hála – Chytil, Nešpor. Trenér Radoslav Látal.
MFK Karviná: Bolek - Santos, Šindelář, Rundič - Ndefe, Smrž, Mangabeira, Janečka, Čonka - Ba Loua, Lingr. Trenér Juraj Jarábek.

Další články