Zde může být vaše reklama.

Představí se posila? Sigma hraje poprvé v sezoně doma

Sigma hraje poprvé v sezoně doma

foto: Petr Pelíšek

19. 07. 2019 - 10:10

První mistrovský zápas sezony doma čeká fotbalisty SK Sigma Olomouc doma. Ve 2. kole FORTUNA:LIGY hraje Modrá lavina na Andrově stadionu proti Zlínu, tedy soupeři, který jí vyřadil v minulé sezoně z boje o účast v evropských pohárech. Fanoušci se můžou těšit na letní posily v akci, připraveni by měli být hrát obránce Milan Kerbr, záložník Lukáš Greššák a také útočník Ismar Tandir, jehož přestupové formality by se snad mělo podařit vyřešit včas.

Tandir se do přípravy v Olomouci zapojil v úterý, ve středu s klubem podepsal smlouvu na dva roky. A Sigma už jen potřebuje jeho příchod doladit administrativně. „Jsme rádi, že jsme získali mladého perspektivního útočníka s výbornou postavou. Přejeme Izzymu, aby se u nás dobře cítil a dařilo se mu na hřišti," řekl Ladislav Minář, sportovní manažer SK Sigma Olomouc. „Česká liga má více kvalit než ta slovenská, těším se na nové výzvy a práci pod osobností, jakou je trenér Látal. Zatím se s týmem sžívám, ale kluci v kabině mě přivítali dobře. Potřebuji se teď dostat do zápasového tempa a ukázat, že Sigmě mohu pomoct," řekl po podpisu smlouvy Tandir.

Mimo hru budou stoprocentně zranění brankář Miloš Buchta a také záložník Martin Hála, který ještě není zcela fit po loňském zranění a operaci kolena. Chybět bude rovněž záložník Tomáš Zahradníček, který od soustředění laboruje se zraněným kolenem. Naopak vyloučen není start stopera Václava Jemelky, který už vyléčil nemoc, pro kterou nemohl hrát minulou sobotu v Plzni.

Scházet určitě bude také útočník Jakub Yunis, který byl v první kole vyloučen po druhé žluté kartě a dostal od asociační disciplinárky stopku na jedno soutěžní utkání.

Hanáci v prvním kole padli v Plzni 1:3, po Zlíně je čekají dvě utkání venku. Takže nyní potřebují zabodovat naplno. „Očekávám těžký zápas. Viděl jsem Zlín v minulém zápase se Slavií. Hrál velice atraktivní fotbal s presinkem, byl důrazný, dobře dostupoval hráče. S mužstvem pracujeme na tom, abychom do hry přenesli nové věci. Bude to chtít ještě nějaký čas, ale věřím, že tým bude připravené a po zápase budeme spokojeni,“ řekl pro klubový web Radoslav Látal, trenér SK Sigma Olomouc.

Vstupenky na tento duel jsou v prodeji ve Fanshopu i v síti Ticketportal, stojí 250, 200 a 150 korun, u dvou nižších cen je možnost padesátiprocentní slevy pro děti, navíc děti do šesti let mají vstup zdarma bez nároku na místo. Otevřeny budou tribuny západ, východ a jih.

Utkání SK Sigma Olomouc versus FC FASTAV Zlín se hraje v sobotu 20. července od 17.00 (rozhodčí Pavel Julínek – Tomáš Mokrusch, Marek Podaný).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Reichl - Sladký, Beneš, Štěrba, Vepřek - Texl, Greššák, Houska, Plšek, Falta – Nešpor. Trenér Radoslav Látal.
FC FASTAV Zlín: Dostál – Matejov, Buchta, Hlinka, Bartošák – Džafič, Podio, Jiráček, Čanturišvili  – Fantiš, Poznar. Trenér Josef Csaplár.

Další články