Zde může být vaše reklama.

Sobotní dvojzápas Sigma hraje proti Maďarům a Turkům

Sigma hraje proti Maďarům a Turkům

foto: Petr Pelíšek

15. 07. 2022 - 19:51

Rakouské herní soustředění začne pro fotbalisty SK Sigma Olomouc dvojzápasem. Hanáci vyrazili ladit herní projev na jih ve čtvrtek, v sobotu mají na programu dvě přípravná utkání – od 15.00 proti maďarskému FC Paksi, v 19.00 s tureckým Galatasaray Istanbul.

Sigma má v Rakousku šestadvacetičlenný kádr, tři brankáře a třiadvacet hráčů do pole. Jak tým rozprostře mezi dvě střetnutí? „Hrát budou všichni kluci. Dalo by se říct, že proti maďarskému soupeři Paksi půjde do hry spíše mladší sestava,“ řekl Jiří Saňák, asistent trenéra SK Sigma. Do utkání zatím nejsou připraveni stoper Vít Beneš a záložníci Denis Ventúra s Lukášem Greššákem. „Ještě uvidíme, co Ondra Zmrzlý, který se necítil dobře,“ podotkl Saňák.

S blížícím se startem soutěže už nejde Sigma do zápasů z plné tréninkové zátěže, fáze kondičního bloku přípravy už skončila. „Na soupeře se samozřejmě připravujeme, ale není to tak intenzivní jako třeba v lize. Přece jenom je to v přípravě více o našem týmu. Chceme upevňovat principy naší hry přes výstavbu. Věřím, že oba zápasy pro nás budou dobrou prověrkou a pomohou nám připravit se směrem k lize,“ dodal Jiří Saňák.

Utkání SK Sigma Olomouc versus FC Paksi se hraje v sobotu od 15.00, zápas Sigmy proti Galatasaray ve stejný den od 19.00.

Další články