Zde může být vaše reklama.

Ladění hry startuje Sigma hraje první zápas v Turecku

Sigma hraje první zápas v Turecku

foto: Petr Pelíšek

24. 01. 2020 - 17:00

První ze tří přípravných zápasů na tureckém herním soustředění hrají poslední lednovou sobotu fotbalisté SK Sigma Olomouc. Za soupeře mají FK Karabach Agdam, úřadujícího mistra Ázerbájdžánu.

Hanáky pak čekají ještě ruský Orenburg a ukrajinské Dnipro. Což nejsou zrovna soupeři zvučného jména, ale zároveň mančafty, které, podobně jako Karabach, mají svou sílu a v kádrech mnoho zahraničních hráčů. „Začátek ligy pro nás bude těžký, čeká nás zápas v Teplicích a první domácí zápas se Spartou. Proto jsem velice rád, že se poměříme s velmi kvalitními soupeři. Chceme ke každému z těchto utkání přistoupit jako k ligovému tak, abychom byli plně připraveni už na generálku s Karvinou,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal pro klubový web.

Sobotní soupeř Sigmy je první v tabulce ázerbajdžánské ligy. Sídlí a zápasy hraje v Baku, byť je pojmenován Agdam podle válkou zničeného města v Náhorním Karabachu. V kádru má klub z Kavkazu spoustu zahraniční hráčů, například dva Brazilce nebo tři Španěly. Karabach Agdam je sedminásobným mistrem, pravidelně hraje evropské poháry. Na podzim hrál v Evropské lize proti olomouckým fans dobře známe Seville, doma s ní prohrál 0:3, na Španělsku potom 0:2. V loňském roce v přípravných zápasech porazil Bohemians 3:1 a remizoval s Plzní 2:2. V sobotu má Karabach v Turecku v plánu dvě utkání, kromě Sigmy ještě proti Wisle Plock.

V olomoucké sestavě bude s jistotou scházet útočník Martin Nešpor, který vzhledem ke zdravotnímu stavu na turecké herní soustředění ani neodcestoval. Podle klubového webu má od začátku pobytu potíže s nachlazením stoper Vít Beneš, ale jeho start v zápase není vyloučen. Po delší pauze by se v sestavě SK Sigma mohl znovu objevit internacionál Václav Pilař, který se po podzimních peripetiích s vyjádřením pro média znovu vrátil do kádru.

Sigma se chystá na jarní pasáž FORTUNA:LIGY bez výraznějších posil. Z podzimního kádru odešli tři hráči – záložník Jakub Plšek přestoupil do maďarského Puskás Akadémia FC, útočník Ismar Tandir odešel na hostování do FK Pohronie (Slovensko) a středopolař Jiří Texl by měl odejít na hostování do SFC Opava. Jedinými novými hráči v kádru jsou dorostenci Kryštof Daněk a Jáchym Šíp.

Utkání SK Sigma Olomouc versus FK Karabach se hraje v sobotu 25. ledna od 9.30.

Další články