Zde může být vaše reklama.

Další těžký výjezd Sigma hraje v Edenu s úřadujícím mistrem

Sigma hraje v Edenu s úřadujícím mistrem

foto: Petr Pelíšek

26. 07. 2019 - 12:00

Fotbalisté SK Sigma Olomouc hrají ve 3. kole FORTUNA:LIGY venku. A stejně jako v prvním dějství sezony, to hráli v Plzni, je opět nečeká nic lehkého. Za soupeře mají pražskou Slavii, tedy úřadujícího českého mistra. Ten má navíc formu, v předchozím kole drtil v Teplicích 5:1.

V srdci Hané věří, že tým ziskem tří bodů doma se Zlínem dostane potřebnou pohodu. Navíc v utkání s jasným papírovým favoritem Sigma nemá co ztratit. „Samozřejmě víme, že v dalších dvou kolech nás čekají těžká utkání. Ale vítězství se Zlínem a tři body pro nás byly důležité z hlediska psychiky a sebedůvěry mužstva. Myslím si, že v Plzni jsme nepodali špatný výkon, ale prohráli jsme vlastními hloupými chybami. Teď jsme o něco klidnější. Na Slavii nejedeme se strachem, ale s odhodláním podat co nejlepší výkon,“ řekl klubovému webu trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Slavia je nejsilnějším tuzemským mančaftem posledních sezon. „Respekt máme, víme, že je to kvalitní mužstvo. Kádr má Slavia široký, na lavičce sedí spousta hráčů, kteří by se uplatnili v každém mužstvu. My se ale musíme soustředit hlavně na náš výkon. Musíme se vyvarovat chyb a hodně se koncentrovat. Pohlídat si musíme především standardní situace, které má Slavia výborné. Navíc to pro ni bude první domácí utkání, určitě přijde spousta lidí, atmosféra bude výborná, i tohle bude hrát roli. Mužstvo se ale snažíme připravit tak, abychom podali stoprocentní výkon,“ uvedl Látal. Jeho svěřenci budou mimo jiné muset pořádně hlídat odchovance Sigmy Petra Ševčíka, který byl v Teplicích u všech pěti branek, co Slavia dala.

V olomoucké sestavě budou chybět pro zranění brankář Miloš Buchta a záložník Tomáš Zahradníček. Oba trénují individuálně, ovšem do zápasů ještě zasáhnout nemůžou.

Utkání SK Slavia Praha versus SK Sigma Olomouc se hraje v neděli 28. července od 19.00 (rozhodčí Zbyněk Proske – Radek Kotík, Michal Novák).

Pravděpodobné sestavy
Slavia Praha: Kolář – Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil – Souček – Ševčík, Hušbauer, Traoré, Zmrhal – Van Buren. Trenér Jindřich Trpišovský.
SK Sigma Olomouc: Reichl - Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek - Pilař, Greššák, Houska, Plšek, Falta – Nešpor. Trenér Radoslav Látal.

Další články