Zde může být vaše reklama.

Naposledy před Kaprunem Sigma hraje v sobotu dvakrát

Sigma hraje v sobotu dvakrát

28. 06. 2019 - 12:59

Fotbalisté SK Sigma Olomouc sehrají poslední červnovou sobotu poslední dvě přípravná utkání doma. Pak už budou mít svěřenci trenéra Radoslava Látala na programu jen dva herní testy na soustředění v rakouském Kaprunu. A potom už začne ligová soutěž.

Sigma hraje v sobotu doma jen částečně. Čekají ji dvě střetnutí. První v 10.00 ve Slatinicích proti druholigovým Pardubicím, druhé pak na Andrově stadionu od 17.30 se slovenským Spartakem Trnava.

Po tomto dvojutkání se rozhodne o nominaci pro rakouské herní soustředění. Jisté již nyní je, že na to nepojedou mladíci stoper David Zima a útočník Tomáš Zlatohlávek, kteří vyrazí na soustředění s reprezentací U 19 před evropským šampionátem. Jinak jsou olomoučtí trenéři ovšem s mladými hráči dosud velmi spokojeni a je možné, že někteří z nich v týmu skutečně zůstanou. „Mně se všichni ti mladí líbí. Trénoval jsem mládež v Sigmě dlouho, dělal jsem trošku mládež i v Opavě. Mám pro mladé trošku srdíčko, myslím, že tak jak dřou, by mohli něčeho dosáhnout. Samozřejmě když pak přijdou sem, tak tady je jiné tempo, je to tvrdší, s tím se musejí ještě vyrovnat, to jim trošku chybí. Ale jinak jsou ti hráči výborní,“ řekl asistent trenér SK Sigma Jiří Neček.

V klubu jsou na zkoušce dva hráči z Venezuely, záložník Luis a útočník Fredy. Ale nejspíš místo v kádru nezískají. „Oni mají jiný systém. Mají zabrat zpátky, ale mají takový ten jejich styl, prostě se nevrátí a to je špatně. Přišli na zkoušku, ale musejí být jinak připraveni. Oni mají svůj svět, jdou si zahrát, nechápou nějakou naši dřinu, to, že připravujeme mužstvo. Je to pro ně těžší pak se prosadit. Možná budou maličko vynikat technicky, ale tady ta naše tvrdost, to je spláchne,“ uvedl Neček.

I přes informace o nějakém nebývalém drilu v různých médiích Sigma trénuje v podstatě standardním způsobem. „Když jsme byli s Radkem v Polsku, tak tam byly mnohem větší dřiny. Jestli tomu, co děláme, někdo řekne dřina, tak se normálně směju. To je nic. To je pohádka. To s nimi uběhám já v padesáti sedmi letech,“ řekl Neček.

Nyní už ale trenéři hráčům trošku povolí a budou pilovat styl. „Nyní už nás čeká herní týden, ono není moc času, to pak zase možná až v zimě.

V příštím týdnu Modrá lavina vyrazí na herní soustředění do rakouského Kaprunu, kde sehraje dvě utkání. Ve čtvrtek 4.červnce proti německému Karlsruhe (18.00), v neděli pak s belgickým Royal Excel Mouscron (14.00).

Další články