Zde může být vaše reklama.

Bezbranková remíza Sigma hrála na Bohemians nerozhodně

Sigma hrála na Bohemians nerozhodně

foto: Petr Pelíšek

14. 02. 2021 - 15:57

V 19. kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc v pražském Ďolíčku proti Bohemians. Zápas se jim povedl na jednobodový zisk za bezbrankovou remízu.

Sigma přicestovala do Prahy značně oslabena. Pro stopku za čtyři žluté karty scházeli Roman Hubník a Pablo González, zdravotní stav nepustil do zápasu Davida Housku, Milana Kerbra, Jáchyma Šípa, Lukáše Greššáka, Jana Štěrbu ani Michala Vepřka. Do nominace se nevešel útočník Dominik, tým naopak doplnil záložník Daniel Grygar z třetiligového béčka.

Trenér Radoslav Látal nechal do zápisu zapsat  pro utkání FORTUNA:LIGY dvě posily last minute, tedy záložníky Jaroslava Mihalíka a Patrika Slaměnu, začínali z lavičky.

Duel začal v poklidném tempu, úvodní minuty nepřinesly žádnou nebezpečnou akci. Nebyl to ani roh Sigmy, na který došlo v 5. minutě. O tři minuty později kopali hosté druhý roh, ovšem zase z toho nic nebylo.  V 11. minutě získali první roh domácí. Ale také olomoucká brána ohrožena nebyla.  Ani při standardní situaci, která následovala vzápětí. Ve 22.minutě měli Klokani zase standardku ze zajímavé pozice, nic než závar před olomouckou bránou z toho ale nebyl. Hrálo se jen mezi šestnáctkami, v první půlhodince nebyla k vidění ani jedna střela na bránu. Až ve 37. minutě se hnal vpřed Nešpor, brankář Le Giang proti němu ale vyběhl včas a svůj tým zachránil. Minut před koncem první půlku brankář Mandous vyrazil po rohu čistý gól Hůlkovi. Pak na druhé straně minul po Hálově přihrávce poloprázdnou bránu Daněk, mířil vedle levé tyčky. Takže do šaten se šlo za bezbrankového stavu.

Po změně stran se obraz hry moc nezměnil. Pět minut po pauze se srazili Zmrzlý s Hůlkou, domácí hráč potom musel pro zranění střídat. Sigma pak byla o něco aktivnější, ale její snažení k ohrožení brány nevedlo. Klokani byli nebezpeční v 58. minutě, bombu Necida Mandous vyrazil na roh. Pak Sigma občerstvila ofenzivu, místi Nešpora šel do akce Zifčák. V 69.minutě mohla, a měla, jít Sigma do vedení. Po levém křídle utekl Hála, přihrál do vápna. Tam byl úplně volný Daněk, ale trefil jen do brankáře. Teda dál platil bezgólový stav.  V 79.minutě se do střelecké pozice uvolnil Daněk, zkusil to zdálky, ale nebyl přesný. Pět minut před koncem vyzkoušel Mandouse střelou zdálky Květ. A zápas spěl k remíze.

"Byla to oboustranně spíše kopaná. Nám se těžce skládala sestava, řada hráčů je vykartovaných, a tak šanci dostali mladí. Bylo jasné, že to bude zápas o jedné šanci a tu měl v druhém poločase Daněk. Bylo nám jasné už před zápasem, že na tomto terénu to bude spíše boj. Nedalo se kombinovat a je tedy i otázka, jak by se jiným hráčům tady vůbec dařilo. Ztrácíme nyní jen minimálně na páté místo a pro další vývoj bude klíčové, jak se vyvinou následující dva zápasy," řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Bohemians 1905 – SK Sigma Olomouc 0:0

Rozhodčí: Julínek – Horák, Melichar. ŽK: Bederka, Pulkrab – Látal, Zmrzlý, Zifčák. Hráno bez diváků.

Bohemians: Le Giang – Hůlka (54. Bederka), Krch, Jindřišek – Dostál, Hronek, Ljovin, Květ, Vondra – Vaníček (66. Pulkrab), Necid. Trenér Luděk Klusáček.

SK Sigma: Mandous – Sladký (88. Slaměna), Beneš, Poulolo, Zmrzlý – Látal (80. Zahradníček), Daněk, Breite, Hála (80. Mihalík) – Chytil, Nešpor (60. Zifčák). Trenér Radoslav Látal.

Další články