Zde může být vaše reklama.

Generálka bez branek Sigma hrála poslední přípravu, s Julišem v základu

Sigma hrála poslední přípravu, s Julišem v základu

foto: Petr Pelíšek

08. 02. 2020 - 19:57

Poslední přípravné utkání před jarní části FORTUNA:LIGY hráli dnes fotbalisté SK Sigma Olomouc v Karviné. Duel skončil bezbrankovou remízou. Za hosty nastoupil v základní sestavě útočník Lukáš Juliš, odehrál 63 minut, v prvním poločase trefil tyčku.

V olomoucké sestavě scházeli pro zranění brankář Michal Reichl a útočník Martin Nešpor, dorostenci Kryštof Daněk a Jáchym Šíp, kteří jsou na turnaji s repre U 17 a také záložník Tomáš Zlatohlávek, ten hrál dopoledne za béčko.

Trenér Radoslav Látal poslal do základní jedenáctky záložníka Václava Pilaře i útočníka Lukáše Juliše.

Za domácí nastoupil na postu stopera Martin Šindelář, který je v Karviné na hostování z Ostravy.

První šanci zápasu měla Karviná, naštěstí pro hosty Taiwo nebyl přesný. Pak se Olomoučtí přece jen trošku rozehráli a byli nebezpeční. Hlavičku Pilaře lapil u první tyčky brankář Bolek. Juliš měl tři střelecké pokusy. Trefil tyčku, pak mu rána nesedla a šla nad, další mu smolně zblokoval spoluhráč. První půlka skončila bez branek. Tu druhou začala zase lépe Sigmy, nebezpečnou střelu Falty gólman Bolek vyrazil na roh. Ovšem v závěrečné pasáži zápasu už byla nebezpečnější Karviná. Po hodině hry trefil Taiwo tyčku. A když pak Petráň z dobré palebné pozice přestřelil, skončilo utkání bezbrankovou remízou.

„Ještě jsme chtěli trošku rozložit zatížení hráčů. Nějakou představu o složení týmů pro první mistrovský zápas jara už mám, i když jsou tam ještě otazníčky. Vyšla nám celkem celá příprava, hlavně v Turecku. Tam jsme dostali jeden gól, v Karviné žádný, s tím spokojeni být můžeme. V ofenzivě máme problémy už delší dobu. V držení míče jsme na tom dobře, ale jsme málo nebezpeční, věřím, že se to zlepší,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal. Zlepšení ofenzivy by mělo přijít s Lukášem Julišem. „Hrál první zápas, byl s námi tři čtyři tréninky.  Pomalu se do toho dostává. Ale je nebezpečný, nastřelil tyčku. Pod ním hrál Mojmír Chytil, tomu to také docela sedělo. Chceme ofenzivu zlepšit a zesílit. Doufám, že nám to bude klapat,“ podotkl Látal.

Příští sobotu začíná Sigmy jarní část FORTUNA:LIGY v Teplicích (14.30).

MFK Karviná – SK Sigma Olomouc 0:0

Karviná: Bolek (61. Neuman) - Ndefe (46. Moravec), Šindelář, Rundić, Čonka (69. Stropek) - Hanousek (46. Janečka), Bukata (46. Smrž) - Ba Loua, Taiwo, Kubala (46. Lingr) - Vukadinović (46. Petráň). Trenér Juraj Jarábek.

SK Sigma: Mandous – Sladký (46. Látal), Beneš, Jemelka (74. Štěrba), Vepřek (74. Kerbr) – Zahradníček (46. Falta), Greššák (74. Zmrzlý), Houska, Chytil (46. González), Pilař (46. Hála) – Juliš (63. Yunis). Trenér Radoslav Látal.

Další články