Zde může být vaše reklama.

Šestý zápas přípravy Sigma hrála se Zaglebie Lubin nerozhodně

Sigma hrála se Zaglebie Lubin nerozhodně

foto: Petr Pelíšek

11. 07. 2021 - 18:46

Ve druhém utkání na herním soustředění v polské Opalenici měli fotbalisté SK Sigma Olomouc za soupeře Zaglebie Lubin. S účastníkem polské Esktraklasy Hanáci remizovali.

Sigmě vyšel výtečně začátek zápasu, už po půlminutce po centru Šípa zleva skóroval Matoušek. V 9. minutě byl po centru zprava ve slušné střelecké pozici Chytil, ale jeho střela byla sražena. Pak se spíš bojovalo o prostor a metry, než aby došlo na nějaké vyložené šance nebo povedené akce. Až po půl hodině hry utekl po pravém křídle Matoušek, hezky přihrál pod sebe, ale nikdo z volných a nabíhajících spoluhráčů nezakončil tak, aby z toho bylo něco víc, než jen roh. Ve 35. minutě potom Poulolo vyslal kolmicí vpřed Šípa. Tomu ale tutovku zhatil brankář, vytáhl míč na břevno. Pak Sigma přežila tutovku hostů po vlastní nesmyslné chybě v rozehrávce. A osm minut před koncem poločasu potom utekl přes půl hřiště Matoušek, po faulu na něj došlo na přímý volný kop. Ovšem ten zahrál Zmrzlý bez efektu ve formě změny stavu. A tak Sigma po prvním poločase o gól vedla. Ten druhý začali lépe Poláci. Sigmě to dopředu moc nešlo, až na střelu Šípa, a mohla být ráda, že přečkala převahu soupeře bez úhony. V 76. minutě hlavičkoval po rohovém kopu Poulolo, bylo to sice nebezpečně, ale byl z toho jen další roh. Osm minut před koncem Hanáci o hubený náskok přišli.

„Rozhodla efektivita. Vypracovali jsme si dost jednoznačných brankových příležitostí, ale proměnili jsme pouze jedinou. V poli byl soupeř silnější na míči. My jsme chtěli kontrovat jinými zbraněmi, hlavně rychlým přechodem a kompaktností, což se nám dařilo. Bohužel ve finální části jsme nebyli dostatečně kvalitní,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – Zaglebie Lubin 1:1 (1:0)

Branky: 1. Matoušek – 82. Sypek.

SK Sigma: Macík – Chvátal, Poulolo, Greššák(67. Vepřek), Zmrzlý – Matoušek (60. Látal), Slaměna (73. Sedlák), Chytil, Zifčák (67. Daněk), Šíp (60. Zahradníček) – Vaněček. Trenér Václav Jílek.

Další články