Zde může být vaše reklama.

Chtějí být nahoře Sigma jde do jara bez Falty, s novým brankářem

Sigma jde do jara bez Falty, s novým brankářem

foto: Petr Pelíšek

14. 01. 2021 - 17:45

Fotbalistům SK Sigma Olomouc začne v sobotu jarní část FORTUNA:LIGY. Vstoupí do ní v pražském Edenu, proti Slavii budou hrát v dresech se staronovým generálním partnerem, kterým se stal Tipsport. Hanáci jdou do druhé fáze soutěžního ročníku s menšími změnami v kádru a jasným cílem – chtějí být dál v tabulce nahoře.

Sigma je po podzimu na čtvrtém místě, ale zbytečnými ztrátami se připravila o náskok před týmy pod sebou a kontakt s absolutní špičkou tabulky. „Jsme si vědomi, že když pokazíme jeden, dva zápasy budeme ve zcela jiném postavení. A byla by to těžká šichta se na špici zase dotáhnout. Myslím si, že naše mužstvo určitou kvalitu má a během podzimu ji ukázalo. Škoda těch neskutečných remízových ztrát, mohli jsme být jinde,“ řekl sportovní manažer SK Sigma Ladislav Minář pro klubový web. „Příprava byla krátká, uvidíme, jak do jara vstoupí ostatní. Jsme čtvrtí a nemáme to špatně rozehrané, proto bych chtěl, abychom se pohybovali kolem čtvrtého, pátého místa. Pokud šance je, a ona momentálně je, chceme se o to pokusit,“ uvedl na téma cílů, které klub pro jaro má.

„Dokud bude šance se pohybovat v horní části tabulky a s nějakým bodovým rozestupem, tak budeme bojovat. Víme, že nás čeká těžký začátek. Ale dokud budeme cítit šanci umístit se na příčkách, které zajišťují postup do pohárů, tak budeme bojovat. Šanci dostat se do Evropy máme také v MOL Cupu,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.
V kádru SK Sigma došlo před jarní části sezony k jistým změnám. Záložník Šimon Falta přestoupil do Viktorie Plzeň. Skončila podzimní hostování Jiřího Texla a Tomáše Zlatohlávka, ale na Andrově stadionu nebudou, Texl šel na hostování s opcí do Zbrojovky Brno, Zlatohlávek je na zkoušce v 1.SK Prostějov. Další dvě změny se udály ještě v průběhu podzimu. Stoper Václav Jemelka odešel na hostování s opcí do belgického OH Leuven, naopak na Hané podepsal smlouvu defenzivní univerzál Florent Poulolo, který naposledy působil ve španělském Getafe.

Nová tvář je v dresu SK Sigma jedna, smlouvu na dva a půl roku podepsal s klubem brankář Matúš Macík, přišel ze slovenské MFK Ružomberok. „Příchod Matúše Macíka je reakce na to, že nám Michal Reichl oznámil, že nepodepíše novou smlouvu. Kdybychom měli přemýšlet o tom, že v létě odejde Aleš Mandous, museli bychom přivést ještě jednoho brankáře. S Michalem jsme několikrát mluvili. U něj je to navíc specifické, jelikož je brankář a ti se nedostanou do hry tolik, jako hráči z pole, které je možné pětkrát v zápase střídat,“ řekl Ladislav Minář. „Byl tady čtyři roky Miloš Buchta, Michal mu dělal dvojku, Miloš potom skončil, Michal dostal šanci, chytal několik zápasů. Pak se ale nepovedlo utkání s Budějovicemi, do brány šel Aleš Mandous a ten se chytil. Za posledních pět let toho Reichl v roli jedničky moc neodchytal, bude mu devětadvacet let a já mu rozumím, že potřebuje změnu. Hodně o tom přemýšlel, ale v listopadu mi oznámil, že chce odejít. Proto jsem mu řekl, že tím jsem nucen hledat nového brankáře, který může přijít v lednu nebo v létě. Po vývoji jednání s Ružomberokem nakonec Matúš Macík přišel už v lednu,“ podotkl Minář.

Kádr SK Sigma Olomouc pro jaro sezony 2020/2021
Brankáři
Michal Reichl, Aleš Mandous, Jakub Trefil, Matúš Macík
Obránci
Michal Vepřek, Martin Hála, Martin Sladký, Jan Štěrba, Vít Beneš, Milan Kerbr, Radek Látal, Roman Hubník, Florent Poulolo
Záložníci
Tomáš Zahradníček, David Houska, Radim Breite, Mojmír Chytil, Lukáš Greššák, Ondřej Zmrzlý, Pablo González, Kryštof Daněk
Útočníci
Jakub Yunis, Martin Nešpor, Jáchym Šíp, Dominik Radič, Pavel Zifčák
Přišli: Matúš Macík (MFK Ružomberok), Jiří Texl (konec hostování v Opavě), Tomáš Zlatohlávek (konec hostování v Třinci)
Odešli: Šimon Falta (FC Viktoria Plzeň), Václav Jemelka (hostování OH Leuven), Jiří Texl (hostování FC Zbrojovka Brno), Tomáš Zlatohlávek (na zkoušce v 1.SK Prostějov).

Další články