Zde může být vaše reklama.

FORTUNA:LIGA Sigma jede do Opavy, budou další body?

Sigma jede do Opavy, budou další body?

foto: Petr Pelíšek

28. 02. 2020 - 15:00

Start do jara z kategorie luxusních mají za sebou fotbalisté SK Sigma Olomouc. Z prvních dvou kol mají šest bodů, což je maximální možný počet. Modrá lavina zvítězila v Teplicích 3:1, pak doma porazila pražskou Spartou. Drží sérii šesti zápasů bez porážky, kterou by ráda prodlužovala.

Tým se dostal po dvou výhrách do potřebné herní pohody, na spodní skupinu ligy už má Sigma náskok osmi bodů, takže může být v relativním klidu. A samosebou by svěřenci trenéra Radoslava Látala přidávali další body s pravidelností. „Máme sérii šesti zápasů bez porážky, i když jsou tam nějaké remízy. A chceme ji udržet. První dvě kola jara potvrdila to, co jsem říkal po přípravě, tedy že z mužstva je cítit duch. Kabina dýchá, to byl pro mě vždycky základ. Teď je tam pohoda,“ řekl Látal.

Naposledy proti Spartě nemohl hrát útočník Lukáš Juliš. Teď už bude připraven. „Na příští utkání nám vypadl ze sestavy Lukáš Greššák. Ale zase už může nastoupit Julda, takže tam už je to nejspíš vyřešené,“ uvedl Látal, kterého těší, že po příchodu Radima Breiteho má více variant a možností se skladbou sestavy. „Je dobře, že máme více variant a možností, jak točit sestavu. Můžou přijít další tresty za karty nebo zranění, pro ten případ něco na výběr máme. Trošku nám chybí stoper, ale tam může hrát i Greššák,“ podotkl Látal.

Olomoucký tým ani ve třetím jarním kole kompletní nebude. Scházet budou marodi brankář Michal Reichl, útočník Martin Nešpor a také záložník Lukáš Greššák, který má stopku za čtyři žluté karty.

V Opavě působí plno hráčů a funkcionářů spjatých s SK Sigma Olomouc. Tým trénuje olomoucký odchovanec Jiří Balcárek, rodák z Leštiny patří k Sigmáckým útočným legendám. Mládeží v SK Sigma prošli brankář Vojtěch Šrom, litovelský rodák, který působil také v 1.HFK Olomouc, a útočník Dominik Smékal. A profikariéru v SK Sigma začínal záložník Pavel Zavadil (1978), jedna z největších osobností nejen SFC Opava, ale celé FORTUNA:LIGY. Sportovním manažerem SFC je Alois Grussmann, bývalý záložník, který v SK Sigma působil v roce 1993. Trenérem brankářů je David Hampel, ten ještě v minulé sezoně vedl gólmany v olomouckém dorostu. Masérem je v Opavě olomoucký Tomáš Andrés. Na jaře v Opavě hostuje z SK Sigma záložník Jiří Texl, který ovšem vzhledem k dohodě klubů hrát nemůže.

„Sigma je celý můj život. Strávil jsem v ní téměř celý svůj fotbalový život – od nějakých patnácti let až po odchod do Berlína. Lhal bych, kdybych sobotní zápas nevnímal specificky. Pro mě jsou nyní prioritou Opava a tři body,“ řekl trenér SFC Opava Jiří Balcárek.„Když do Olomouce přicházel Radek Látal, byl jsem přesvědčený, že to dá dohromady. Akorát to mělo delší časový horizont. Mužstvo je nyní v laufu, daří se mu. Sigma uhrála dva výborné výsledky. V Teplicích vedli už v poločase 3:0. V posledním utkání podali zodpovědný výkon proti Spartě,“ podotkl kouč Opavy.

Sigmu osobně sledoval v utkání se Spartou. „Detailně jsem ho monitoroval a hráčům jsem předal patřičné informace. Sigma je obrovsky silná. Má náběhové a dobře rychlostně vybavené fotbalisty,“ poznamenal Balcárek.

Na zápas proti svému bývalému klubu chystá speciální prémii. „Určitě něco vypíšu. Chystám se na to. Nebudu prozrazovat nic konkrétního. Mohu jen říct, že půjde o drobné občerstvení,“ podotkl.

Utkání SFC Opava versus SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu 29. února od 14.30 (rozhodčí Alex Denev – Petr Blažej, David Hock).

Pravděpodobné sestavy
Opava: Fendrich - Hrabina, Rychlý, Hnaníček, Žídek - Zavadil, Řezníček - Dordič, Juřena, Mondek - Železník. Trenér Jiří Balcárek.
SK Sigma Olomouc: Mandous - Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek - Hála, Houska, Breite, Chytil, Falta – Juliš. Trenér Radoslav Látal.

Další články