Zde může být vaše reklama.

Druhá letní posila Sigma má dalšího útočníka, z Brna koupila Růska

Sigma má dalšího útočníka, z Brna koupila Růska

foto: fcbrno.cz

17. 06. 2021 - 14:32

Prvoligový SK Sigma Olomouc má druhou ofenzivní posilu pro nový soutěžní ročník. Z druholigové Zbrojovky Brno na Hanou přestoupil útočník Antonín Růsek (1999), kontrakt na Andrově stadionu podepsal do roku 2025. V minulém týdnu Sigma získala třicetiletého forvarda Davida Vaněčka. Novou sezonu Olomoučtí zahájí poslední červencový víkend v Praze na Spartě.

Ofenziva Sigmy by měla být v nové sezoně lepší, dvěma příchody se zvýšila konkurence. „Již před časem jsme několikrát deklarovali, že potřebujeme zkvalitnit útočnou fázi. Proto jsme rádi, že se nám podařilo přivést hned dva útočníky. Jeden z nich je zkušený, druhý mladší, ale každý je typologicky jiný. Jednání o přestupu Tondy Růska nebyla jednoduchá a my si velmi vážíme toho, že se nakonec rozhodl pro Olomouc. Za celý klub přejeme Tondovi, aby se mu u nás líbilo a aby tady mohl dále fotbalově růst,“ řekl Ladislav Minář, sportovní manažer SK Sigma Olomouc, pro klubový web. Součástí přestupu je reciproční závazek Sigmy o hostování jednoho hráče ve Zbrojovce pro novou sezónu. Současně probíhá jednání o křížovém přestupu záložníků Jana Sedláka a Jiřího Texla. Jednání je v pokročilém stadiu.

Růsek byl v minulé sezoně nejlepším střelce Zbrojovky, dal sedm branek. A zájem o něj mělo několik mužstvem z FORTUNA:LIGY. „O budoucnosti Tondy Růska jsme jednali ihned po skončení ligového ročníku, zájem o něj byl hned z několika klubů. Finální rozhodnutí bylo na hráči, který si zvolil olomouckou nabídku. Je pro nás zásadní, že Olomouc v čele s trenérem Jílkem o Tondu velmi stála. Tonda dostane prostor potvrdit své fotbalové kvality. Má obrovský fotbalový potenciál a zároveň velkou chuť do nové výzvy,“ řekl Viktor Kolář, předseda představenstva agentury Sport Invest, která hráče zastupuje.

„Na novou výzvu v Sigmě se těším. Není tajemstvím, že jsem měl dvě konkrétní nabídky. Už ze začátku jednání jsem měl pocit, že Sigma bude pro mě to pravé. Zvážil jsem pečlivě veškeré aspekty a jsem moc rád, že jsem svou budoucnost spojil právě se Sigmou Olomouc,“ řekl Antonín Růsek. „V týmu jsou kvalitní zkušení hráči, ale také mladí perspektivní. Nedávno ještě přišel David Vaněček, který má velkou kvalitu. Věřím, že nás čeká úspěšná sezóna,“ dodal Růsek. Ten mimochodem pochází z Troskotovic, stejně jako Michal Ordoš, ofenzivní legenda Sigmy a jediný ligový král střelců v klubové historii.

Kdo je Antonín Růsek
Narozen: 22. 3. 1999
Výška/váha: 187 cm/82 kg
Post: útočník
Bilance v 1. lize: 43 utkání/8 branek
Bilance ve 2. lize: 71 utkání/24 branek
Dosavadní působiště: SK Troskotovice (2005-2007), FC Miroslav (2007-2008), FC Zbrojovka Brno (2009-2016), 1.SC Znojmo (2017), FC Zbrojovka Brno (2017-2021), SK Sigma Olomouc (od 2021)

Další články