Zde může být vaše reklama.

Závěr hrubé přípravy Sigma má dvakrát Trnavu, pak už vyrazí do tepla

Sigma má dvakrát Trnavu, pak už vyrazí do tepla

foto: Petr Pelíšek

17. 01. 2020 - 15:00

Fotbalisté SK Sigma Olomouc odehrají v sobotu na Slovensku v Senci dvě utkání proti Spartaku Trnava. Pak už se vydají na turecké herní soustředění pilovat vše nutné pro jarní část FORTUNA:LIGY.

Sigma zatím odehrála tři utkání. Porazila divizní Šumperk (6:0) a druholigovou Jihlavu (3:1), prohrála s druholigovým Prostějovem (0:2). Ovšem na výsledky se nyní trenér Látal tolik nedívá, nejsou v této fázi sezony to, co je podstatné. „Teď na zápasy neberu tolik ohled. Trénovali jsme hodně, i v pondělí jsme měli těžké tréninky, dělali jsme pětistovky. Takže na výsledky nebereme ohled. Potřebujeme teď čtrnáct dní dobře protrénovat. Ten kondiční blok ukončíme zápasy v Trnavě,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Po trnavském dvojutkání už bude mít Sigma před sebou herní soustředění v Turecku. A do odjezdu tam se rozhodne o tom, jak to dopadne s hráči, kteří jsou v klubu na zkoušce. Hanáci testují dva – útočníka Luise Arroya z Ekvádoru a záložníka Martina Adamce ze Slovenska. „Ještě před sebou máme dvojutkání proti Trnavě, uvidíme, jak tam bude Adamec vypadat. Na hodnocení zatím počkejme. Hledáme náhradu za Kubu Plška, něco podobného. Uvidíme, dostane šanci v sobotu,“ uvedl Látal. „Arroyo je jiný typ útočníka než Kuba Yunis. Je rychlostní typ, má tam hodně náběhů. A to bylo i vidět. Ta první skupina v utkání proti Jihlavě pracovala, měla náběhy, chtěla hrát náběhy za obranu,“ podotkl. Na herní soustředění vyrazí Sigma ve středu 22. ledna.

Ve středečních střetnutích se neobjevili dlouhodobě zraněný útočník Martin Nešpor, lehké potíže nepustily do akce ani brankáře Michala Reichla s útočníkem Tomášem Zlatohlávkem.

Zápasy FC Spartak Trnava – SK Sigma Olomouc se hrají v Národném tréningovém centru Senec v sobotu 18. ledna ve 12 a 14 hodin.

Další články