Zde může být vaše reklama.

Tři body trefil Nešpor Sigma má první výhru v sezoně

Sigma má první výhru v sezoně

foto: Petr Pelíšek

20. 07. 2019 - 19:28

První domácí zápas sezony hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc proti Zlínu. V prvním poločase moc šancí k vidění nebylo, takže skončil bez branek. Po přestávce Modrá lavina přece jen přidala, vytvořila si více šancí, než její soupeř. A po hodině hry jednu z nich proměnil po přihrávce Šimona Falty Martin Nešpor.

V olomoucké sestavě pro zranění chyběli Miloš Buchta a Tomáš Zahradníček, jen dopoledne za béčko hráli Milan Kerbr, Roman Polom a Martin Hála, stopku za červenou měl Jakub Yunis. Trenér Radoslav Látal udělal v sestavě dvě změny – po nemoci se do základu vrátila stoper Václav Jemelka, na pravý kraj zálohy šel místo Jiřího Texla Václav Pilař.

Dobrou šanci měl už v 5.minutě Plšek, ale z patnácti metrů minul. Po dalších šesti minutách vystihl Nešpor chybu Zlína v rozehrávce, přistavil míč Houskovi, ale ten vystřelil nad. Ve 21.minutě hledal výtečnou přihrávkou za obranu Pilař Faltu, ten byl ovšem o míče o krok později, než zlínský brankář. Po půlhodině hry přišla první velká šance zápasu. Po centru Pilaře hlavičkoval Nešpor, naštěstí pro hosty jen do rukavic připraveného brankáře. V závěru poločasu měl šance také Zlín. Sigma přečkala dvě nebezpečné hlavičky, také si brankář Reichl musel poradit s ostrou ranou Jiráčka.

Také vstup do druhé půlky měla Sigma lepší. Houska pálil zdálky nad. Pak opět Pilař vymyslel parádní přihrávku, tentokrát pro Plška, ale zase byl brankář Zlína u míče dřív a včas. V 55.minutě zlínský gólman reflexivně vyrazil bombu Pilaře. A o šest minut později už se stav měnil. Falta si pohrál s protihráčem na pravém křídle, protáhl se do vápna a jeho centr na přední tyčce uklidil hlavou Nešpor. Patnáct minut před koncem mohl Nešpor přidat druhou brankou, ale gólman Dostál si s jeho obstřelem na zadní tyčku dokázal poradit. Hanáci ještě museli o výhru zabojovat. Tedy přesněji řečeno brankář Reichl, který zneškodnil obrovskou šanci Poznara v 81. minutě. Tři body už pak Sigma uhájili, i s mladíky Zmrzlým a Látalem mladším na hřišti.

"Víme, že nás čekají dvě utkání venku, jsou to pro nás hrozně důležité body. Nechtěl jsem na kluky tlačit a dávat jim to do hlavy, sami znali důležitost dnešního utkání. Do utkání jsme vstoupili dobře, chtěli jsme vysoko presovat a brzo vstřelit branku. První půlhodinu se nám to dařilo, poté nás soupeř začal strašit z rychlých brejků. Můžeme děkovat Reichlovi, že tu poslední šanci zneškodnil," řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal. "Poprvé před domácími fanoušky jsem byl nervózní, to musím přiznat. Protože kdyby se nám dnes nepodařilo bodovat, bylo by to těžké. Snažíme se o křídelní hru, hrát nátlakový fotbal a presink. Několikrát jsme se tam dostali, ale potřebujeme zlepšit centry a rozehrávku standardních situací," podotkl.


SK Sigma Olomouc – FC Fastav Zlín 1:0 (0:0)

Branka: 61. Nešpor. Rozhodčí: Julínek - Mokrusch, Podaný. ŽK: Fantiš, Jiráček, Poznar. Diváci: 3908.

SK Sigma: Reichl – Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek – Greššák – Pilař (87. Látal), Houska, Plšek (82. Zmrzlý), Falta – Nešpor (76. Tandir). Trenér Radoslav Látal.

Zlín: Dostál – Bartošák (64. Azackij), Hlinka, Buchta, Matejov (80. Nečas) – Džafić (71. Mašek), Podio, Jiráček, Čanturišvili – Fantiš – Poznar. Trenér Josef Csaplár.

Další články