Zde může být vaše reklama.

Zase remíza 1:1 Sigma na Baníku vedla, nakonec se dělily body

Sigma na Baníku vedla, nakonec se dělily body

foto: Petr Pelíšek

18. 12. 2020 - 19:54

Ve 13. kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté FC Baník Ostrava doma derby proti SK Sigma Olomouc. Po bezbrankovém prvním poločase poslal Sigmu do vedení Jakub Yunis, za domácí pak srovnal z pokutového kopu de Azevedo.

Hned v první minutě se hnal za zajímavým míče Yunis, ale brankář Laštůvka vyběhl včas, tedy z toho nic zásadního nebylo. V úvodních minutkách byla Sigma aktivnější, ale pak se také rozehrál Baník. A v 7. minutě kopal roh, který hosté bez potíží odvrátili. Za další čtyři minuty došlo na ostravskou standardku, ale tu ukončil ofsajd Stronatiho. V 16. minutě měl znovu možnost standardní situace Baník, ale olomoucká obrana byla pozorná. Ale pak mohl jít do vedení Sigma. Střelu Falty brankář Laštůvka vykopl, opakovaný pokus Falty pak ještě stačíl s pomocí brankové konstrukce vytáhnout na rohový kop. To bylo v 18. minutě. Dvě minuty poté zakončoval na druhé straně po centru zprava z voleje de Azevedo, brankář Mandous ztlumil míč v rukavicích. Ve 23. minutě kopala Sigma třetí roh v utkání, ale bylo to bez ohrožení brány. Ve 31. minutě měla Sigma další tutovku. Fillo neuvěřitelně lajdácky přenechal před vlastní bránou míč Vepřkovi. Ale tomu jasný gól zmařil Laštůvka, který chytil i hlavičku Yunise po následném centru zleva. Z protiútoku se pak protáhl středem olomoucké obrany do stoprocentní šance Šašinka, ale vystřelil hodně vedle. V závěrečných sekundách chytil ostravský brankář Sigmě další gól, hlavičku Chytila zblízka stačil v posledním okamžiku vykopnout. Na tutovky byl tedy první poločas 1:4, ale stav byl nerozhodný nula k nule.

Druhý poločas začal rohovým kopem Baníku. Změna stavu se neudála. Po pauze byli aktivnější domácí, dvojí střídání jejich hru trošku oživilo. Ale jinak už nebylo k vidění tolik šancí a akcí, jak tomu bylo v prvním poločase. Po hodině hry a standardní situaci hlavičkoval Hubník, o kousek minul levou tyčku. A v 65. minutě už se stav měnil. Po chybě Jánoše se dostali Hanáci k míči před domácím pokutovým územím. Bombu Housky brankář Laštůvka vyrazil, pak i následnou střelu Vepřeka. Ale na dorážku Yunise už nemohl stačit. A Sigma vedla. V 67. minutě potom střílel zdálky Houska, ovšem vysoko nad. V této fázi utkání se hrálo podle olomouckých not, inkasovaná branka domácí hodně rozhodila. Jenže v 72. minutě odpískal rozhodčí pokutový kop po pádu Holzera po kontaktu s Gonzálezem. VAR penaltu potvrdil. A de Azevedo pak proměnil, čímž bylo srovnáno na 1:1. Osm minutě před koncem mohla Sigma strhnout vedení na svoji stranu. Yunis v dobré pozici po centru Sladkého minul míč, ale za ním byl Vepřek, jehož pokus zblokoval protihráč. V 85. minutě kopala Sigma první roh ve druhém poločase. A pak hned další. Nic z toho nebylo.

"Měli jsme těžší nohy než soupeř. Po celé utkání jsme byli horší, remíza je pro nás malé vítězství. Za bod můžeme vděčit Honzovi Laštůvkovi, který v první půli chytil čtyři nebo pět šancí. Cením si ale, že jsme zvedli hlavu a vynutili si vyrovnání," řekl trenér Ostravy Luboš Kozel.

"Výkon byl z naší strany dobrý. My jsme ale měli spoustu šancí a problém byl v tom, že jsme je neproměnili. I ve druhém poločase jsme měli šance na 2:0. Ale nedali jsme je, Baník z penalty vyrovnal a máme zase jen bod," řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

FC Baník Ostrava – SK Sigma Olomouc 1:1 (0:0)

Branky: 74. (pen.) de Azevedo - 65. Yunis. Rozhodčí: Hrubeš – Poživil, Ratajová. ŽK: Houska. Hráno bez diváků.

Baník Ostrava: Laštůvka  – Fillo, Svozil (46. Pokorný), Stronati, Fleišman – Jánoš, Kaloč – de Azevedo, Daniel Tetour, Potočný (46. Holzer) – O. Šašinka (62. Zajíc). Trenér Luboš Kozel.

SK Sigma: Mandous – Sladký, Hubník, Poulolo, Vepřek – Breite – González, Houska, Chytil (90. Zifčák), Falta – Yunis (84. Nešpor). Trenér Radoslav Látal.

Další články