Zde může být vaše reklama.

Nejtěsnější porážka Sigma na Slovácku prohrála o gól

Sigma na Slovácku prohrála o gól

foto: Petr Pelíšek

02. 04. 2022 - 17:48

V sedmadvacátém kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc v Uherském Hradišti. Střetnutí skončilo těsnou výhrou domácích, Hanáci tedy po čtyřech kolech vyšli bodově naprázdno.

Sigma nebyla znovu v kompletním složení, ze zdravotních důvodů chyběli Martin Hála, Florent Poulolo, Jan Sedlák, Pablo González, Vít Beneš, také Jiří Spáčil. V nominaci nebyli Filip Uriča, Jan fiala, Jakub Yunis a Jáchym Šíp.

V základní sestavě byl poprvé na jaře kapitán Roman Hubník.  Ve 4. minutě se dostal k míči ve vápně Navrátil, ale nezpracoval dobře, tedy nic z toho nebylo. Ale jinak v úvodní čtvrthodince šlo spíše jen o počáteční vzájemné oťukávání. Pak střílel domácí kanonýr Jurečka, brankář Macík byl připravený a jeho pokus kryl. Hanákům se pak povedlo počáteční pokus domácích o aktivitu otupit. A měla častěji balon na noze. Jenže dlouhé minuty z toho nevyplynula žádná šance. Finální fáze, to bylo do pauzy asi jediné, co Hanákům chybělo, jinak Slovácko drželi na distanc a hráli na jeho polovině hrací plochy. Tři minuty před přestávkou byl v dobré pozici pro palbu Růsek, ale místo střely ještě přihrával.

Druhá půlka začala rohem Slovácka. Olomoucká defenziva se v klidu ubránila. Vzápětí střílel zdálky Havlík, ovšem nepřesně. Ale dobrý vstup domácích pokračoval, získali další rohový kop. Sigma se opět postupně zvedla. A v 53. minutě zahrávala přímý kop ze zajímavé pozice, leč bylo to bez zakončení. O sedm minut později se protlačil k zakončení Růsek, ovšem efekt na ukazatel stavu to nemělo, domácí brankář Borek zakročil včas. Z protiútoku střílel nebezpečně Reinberk. V 65. minutě pak Greššák neubránil Havlíka, který se z otočky obstřelem na zadní tyčku trefil tak, že brankář Macík se mohl jen ohlédnout za míčem. A Sigma musela dohánět jednobrankové manko. To už měla Sigma občerstvenou ofenzivu o Chytila se Zifčákem. Jenže Slovácko bylo v defenzivě pečlivé a hlídalo si hubený náskok.

„Nepředvedli jsme vůbec dobrý výkon. Hlavně do ofenzivy to bylo velmi slabé. Zasloužená porážka. Chytil měl nějaké problém v týdnu, takže jsme začali s Růskem. Choval se v ofenzivě strašně alibisticky, v útočné fázi to byl z naší strany velmi slabý výkon. Slovácko je dobře organizovaný tým, ale nám chyběla větší odvaha, kvalita, sebevědomí, domácího brankáře jsme prakticky neohrozili,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

1.FC Slovácko – SK Sigma Olomouc 1:0 (0:0)

Branka: 65. Havlík. Rozhodčí: Petřík – Kříž, Matoušek. ŽK: Daníček. Diváci: 3649.
Slovácko: Fryšták (24. Borek)– Reinberk, Kadlec, Hofmann, Holzer – Daníček, Sadílek – Petržela (61. Tomič), Havlík, Jurečka – Šašinka. Trenér Martin Svědík.
SK Sigma: Macík – Chvátal (84. Vaněček), Hubník, Jemelka, Zmrzlý (77. Vepřek) – Navrátil, Daněk (63. Chytil), Breite, Greššák, Zahradníček (63. Zifčák) – Růsek (77. Matoušek). Trenér Václav Jílek.

Další články