Zde může být vaše reklama.

Rozhodla poslední minuta Sigma na úvod soustředění remizovala s Němci

Sigma na úvod soustředění remizovala s Němci

04. 07. 2019 - 19:16

Fotbalisté SK Sigma Olomouc jsou v tomto týdnu na herním soustředění v Rakousku. Dnes ve Waidringu hráli proti německému druholigovému Karslruher SC. Zápas skončil nerozhodně, Hanáci vedli brankou Jakuba Yunise, soupeř srovnal v poslední minutě z pokutového kopu.

Zápas byl v prvním poločase bezbrankový a mnoho rušných momentů dlouho nepřinášel. Ve 21.minutě musel po srážce s protihráčem střídat Tomáš Zahradníček, ale snad by se nemělo jednat o nějaký zasadní zdravotní problém. O šest minut později zahrál přímý volný kop Falta a jeho povedenou ránu zastavila tyčka. Sigma byla aktivnější, ale žádná velká tutovka z toho nebyla, na druhé straně soupeře držela bez potíží na distanc.

Deset minut po přestávce uklidil centr Pilaře zprava na malém vápně Yunis a Sigma vedla. Potom se dlouho zdálo, že Sigma soupeři mnoho nedovolí a výhru si pohlídá. Jenže proti nakonec byli rozhodčí. V nastaveném čase odpískali pokutový kop, těžké říct za co a proč. Hráči Sigmy se sice zlobili, ovšem nenadělali s tím nic. A penaltu německý tým proměnil, zápas tak skončil remízou. 

„Vstoupili jsme do utkání trošku nervózně, ale myslím, že prvních sedmdesát minut zápasu z naší strany nebylo špatných, už to mělo nějaké parametry. Bohužel potom, jsme trošku prostřídali, soupeř zjednodušil hru, tam jsme pak měli trošku problémy s odraženými balony. Splnilo to účel, i když jsme dostali v devadesáté třetí minutě vyrovnávací gól z takové divné penalty,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal pro klubový web.  „K přípravě tady máme všechno, co potřebujeme, podmínky jsou zde velmi dobré,“ podotkl.

Generálku před startem mistrovské soutěže hraje Sigma v neděli s účastníkem nejvyšší belgické soutěže Royal Excel Mouscron (12:00 v Bischofshofenu).

SK Sigma Olomouc – Karlsruher SC 1:1 (0:0)

Branky: 55. Yunis - 90. (pen.) Pourié.

SK Sigma Olomouc: Reichl - Zahradníček (21. Sladký), Beneš, Jemelka, Vepřek - Pilař (56. Nešpor), Greššák, Zmrzlý (56. Plšek, 85. Chytil), Houska, Falta (86. Štěrba) - Yunis (75. Buchvaldek). Trenér Radoslav Látal.

Sestřih z utkání

 

Další články