Zde může být vaše reklama.

Trápení pokračuje Sigma opět s prohrou, nezvládla Ostravu

Sigma opět s prohrou, nezvládla Ostravu

foto: Petr Pelíšek

07. 06. 2020 - 18:53

Zápas 28. kola FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma na Andrově stadionu proti Baníku Ostrava. Tradičnímu derby chyběla vzhledem k platným vládním koronavirovým zákazům obvyklá bouřlivá atmosféra. Šlo o duel celků, které v závěru základní části soutěže poněkud vyklidili pozice, se kterými by byly spokojeny – Sigma se propadla ze skupin střed do té sestupové a Ostrava opustila první šestku. Body tedy potřebovali oba. Ovšam nakonec bral všechny tři Baník.

Trenér Radoslav Látala tentokrát změny v sestavě, na místo vrátil standardní krajní beky Martina Sladkého a Michala Vepřka, místo zraněného stopera Beneše nastoupil Jan Štěrba. V nominaci k utkání nebyli mladí reprezentanti Kryštof Daněk a Jáchym Šíp, scházeli také marodi Tomáš Zlatohlávek a Václav Pilař, i Martin Nešpor, který po zranění dohání tréninkové manko.

První poločas přinesl bláznivý fotbal se spoustou mezer v defenzivách a spoustou šancí na obou stranách. Ovšem k domácí smůle v proměňování šancí byli mnohem mnohem úspěšnější hosté. Ostrava vedla od 5. minuty, to se trefil Jirásek. Pak se Sigma snažila srovnat, jenže přišel další ostravský úder. To Šašinka využil hodně prostoru na pravé straně olomoucké obrany a Mandous se natahoval marně. Naději pro Hanáky vykřesal kanonýr Juliš, který krásným gólem snížil. Další šance Sigma nevyužila a pykala za to. V nastaveném čase prvního poločasu se středem protáhl Kuzmanovič, nikým nehlídaná, a jeho rána s lehkou tyčí Jemelky zapadla do levé šibenice.

Trenér Látal na manko dvou branek reagoval střídáním, pro druhý poločas neposlal do hry stopera Štěrbu a obranu stáhl na tři. Ovšem v úvodu druhé půlky se nedařilo s průběžným stavem nic udělat. Naopak mohla být ráda, že neinkasovala. Tutovku Filla vykopl reflexivně Mandous, pak šla táhlá rána Jánoše kousek vedle pravé tyčky. Jinak měla Sigma po přestávce trvalou územní převahu, ale cestu k nějakému účinnému zakončení hledala velmi těžce. Nešlo to ze hry, ano ze standardek. Takže Sigma zase ztratila všechny body. A nezměnil na tom nic ani krásný gól Housky z přímého kopu ve čtvrté minutě nastaveného času.

„Myslím, že rozhoduje efektivita. A my jsme byli v prvním poločase efektivní. Udělali jsme nějaké změny v sestavě, které nám pomohly do ofenzivy, do defenzivy ne. Domácí měli nějaké šance a můžeme děkovat brankáři Laštůvkovi, že jsme vedli o dvě branky. Ve druhém poločase už se to zlepšilo a v defenzivě to bylo lepší. Klíčový byl třetí gól v nastaveném čase prvního poločasu. Jsem rád, že to na sebe Kuzma vzal a s drobnou tečí to tam zapadlo. První poločas stál ofenzivní hráče dost sil, navíc Ondra Šašinka měl trošku zdravotní problém. Vidím, že hráči chtějí, je to o čase a trpělivosti, časem to bude ještě lepší," řel trenér Ostravy Luboš Kotel.

„My jsme do zápasu vstoupili velice špatně, tak, jak jsme přesně nechtěli. Pak se naše hra zlepšila, v útočné fázi byli jsme nebezpeční. Byli jsme bohužel zase potrestáni. Pak jsme se z toho dostali, dali jsme na jedna dva. Pak uděláme chybu, při vhazování to dá Vepřek přímo na hlavu soupeři a dostali jsme třetí branku. Stáhli jsme to na tři obránce, zkoušeli to ve druhém poločase, ale nepovedlo se, je to zklamání. Chtěli jsme vycházet ze zápasů proti Jablonci doma, kde se duu Chytil – Juliš dařilo. Věřím, že je silné a ještě nám pomůže. Je před námi dost důležitých zápasů a také semifinále poháru. Mužstvo bylo velmi zklamané, protože to nebylo špatné, ale nedaří se nám," řekl trenér Sigmy Radoslav Látal.

SK Sigma Olomouc – FC Baník Ostrava 2:3 (1:3)

Branky: 34. Juliš, 90 + 4 Houska - 6. Jirásek, 23. O. Šašinka, 45+1. Kuzmanović. Rozhodčí: Ardeleanu – Caletka, Hurych. ŽK: Houska, Breite, Jemelka, Hála – Jirásek, O. Šašinka. Diváci: 150.

SK Sigma Olomouc: Mandous – Sladký, Štěrba (46. Zahradníček), Jemelka, Vepřek (86. Zmrzlý) – González (69. Yunis), Breite, Houska, Falta – Chytil (78. Hála), Juliš. Trenér Radoslav Látal.

FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pokorný, Svozil, Stronati – Kuzmanović (88. Lalkovič), Jánoš, Hrubý (46. Fillo), Jirásek (82. Kaloč), Holzer – Potočný (88. Baroš), O. Šašinka (57. Smola). Trenér Luboš Kozel.

Další články