Zde může být vaše reklama.

Těsná prohra doma Sigma podlehla Slavii

Sigma podlehla Slavii

foto: Petr Pelíšek

04. 12. 2021 - 20:29

Mimořádně silného soupeře měli fotbalisté SK Sigma Olomouc v 17. kole FORTUNA:LIGY. Na Andrově stadionu hráli proti Slavii Praha. Prohráli nejtěsnějším možným rozdílem, když hosté dali jedinou branku utkání poté, co hrál Masopust rukou.

Sigmu i v tomto kole postihla pořádná absence, hrát nemohli útočníci Jakub Yunis, David Vaněček, Jan Fiala, Jegor Golenkov, Pavel Zifčák a Antonín Růsek, scházeli také Juraj Chvátal, Vít Beneš a Martin Hála. Tedy devět hráčů.

Hanáci vstoupili do utkání velmi dobře, soupeři mnoho nedovolovali. Hráli kompaktně, nenechávali Slavii moc prostoru. Směrem dopředu ale tolik nebezpeční nebyli, přece jen absence klasického útočníka byla znát. Nějaké střelecké pokusy měl González, ale nebyl přesný. Na druhé straně neměl moc práce ani brankář Macík. Takže byť šlo o zajímavý a rušný zápas, moc šancí k vidění nebylo. Hosté ale ještě do přestávky jednu měli. A obrovskou. Olayinka ale neuvěřitelně minul poloprázdnou bránu.

Utkání se lámalo na začátku druhého poločasu. Nejprve nechal rozhodčí Zelinka dohrát hosty akci, která skončila střelou nad. Jenže pak nějak poskytnutou výhodu smazal a po konzultaci s VAR a osobní kontrole videa nařídil za lehké přišlápnutí Hubníka na nohu nahrávajícího Stancia pokutový kop. Ten ale hosté neproměnili, Hanákům pomohlo břevno. V 56. minutě pak přišel zlomový moment zápasu. Masopust si zpracoval míč rukou, ovšem ne pro sebe, ale pro Kuchtu, který trefil přesně. Video situaci zkoumalo a branku potvrdilo. „Situace se řešila, jestli zahrál rukou nebo ne. Podle nové úpravy hrál dovoleným způsobem,“ řekl rozhodčí Miroslav Zelinka. Ve zbytku utkání se Sigma sice snažila ještě nepříznivý stav nějak změnit, ale směrem dopředu se Hanákům nedařilo v podstatě nic.

„Nestačilo to na body, bylo to málo. Nějakou shodou okolností jsme bod mohli uhrát, ale scházela nám kvalita ve finální fázi a v přechodové fázi. Pokud bychom chtěli nějaký bod získat, tak jsme v tomto museli být lepší. Presinkově a takticky nám to vycházelo, ale pak směrem dopředu nám už chyběly síly. Jestli byl gól ruka, nevím, to jsem měl daleko,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – Slavia Praha 0:1 (0:0)

Branka: 56. Kuchta. Rozhodčí: Zelinka – Hájek, Kubr. ŽK: Hubník, Greššák –Kačaraba, Mandous, Krmenčík. Diváci: 1000.

SK Sigma: Macík – Hubník, Poulolo, Vepřek – Zahradníček (90+1. Uriča), Greššák (73. Šíp), Breite (83. Jemelka), Spáčil (90+1. Sedlák), Zmrzlý – González – Daněk (73. Matoušek). Trenér Václav Jílek.
Slavia: Mandous – Masopust (87. Plavšić), Ousou, Kačaraba, Oscar – Holeš – Lingr (31. Schranz), Stanciu, Hromada (79. Madsen), Olayinka – Kuchta (79. Krmenčík). Trenér Jindřich Trpišovský.

Další články